Intel заперечує затримку випуску Lunar Lake, попри суперечливі звіти
Intel заперечує затримку випуску Lunar Lake, попри суперечливі звіти

Intel заперечує затримку випуску Lunar Lake, попри суперечливі звіти

Компанія Intel представила мобільні чіпи Lunar Lake на виставці Computex, що проходила з 4 по 7 червня. На цьому заході також було оголошено, що постачання пристроїв розпочнеться у третьому кварталі 2024 року. Нещодавно з’явилися чутки про можливу затримку цієї моделі процесорів.

Однак, представник Intel спростував інформацію інсайдерів про затримку поставок Lunar Lake та прискорений вихід настільних процесорів Arrow Lake, які мають з’явитися в середині осені. Компанія запевнила, що чутки не відповідають дійсності і постачання Lunar Lake розпочнеться у третьому кварталі, тобто з липня по вересень, як і планувалося.

На виставці Intel не оголосила список SKU — брендинг пристроїв (ноутбуків), які отримають Lunar Lake. Також незрозуміло, що мається на увазі під постачанням у третьому кварталі — доставку на виробництво комп’ютерів чи появу у продажу як комп’ютерів, так і чіпів окремо.

Згідно з відкритими звітами Intel, «наступний настільний процесор Intel Arrow Lake надійде у продаж у жовтні». Тут підкреслюється саме продаж. Адже від постачання комплектуючих на виробництво до виходу готової продукції на ринок зазвичай минає кілька місяців.

Якщо постачання Lunar Lake почнеться лише у третьому кварталі, а Arrow Lake вже будуть продавати у жовтні, то настільна модель дійсно може випередити мобільну.

Источник материала
Поделиться сюжетом