Родзинка філіппінської кухні: особливості та користь страви адобо
Родзинка філіппінської кухні: особливості та користь страви адобо

Родзинка філіппінської кухні: особливості та користь страви адобо

Філіппінська кухня відома адобо, стравою з пікантним та гострим смаком. Вона не лише смачна, але й має низку переваг для здоровʼя людини.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Адобо готується з мʼяса (курка чи свинина), маринованого в суміші оцту, соєвого соусу, часнику, лаврового листя та чорного перцю. М'ясо тушкують до готовності в цьому маринаді. 

Харчова цінність адобо

Поживний вміст змінюється залежно від використовуваного мʼяса та конкретних інгредієнтів і методів приготування. Загалом страва містить багато білку, жири, вуглеводи, вітаміни й мінерали, а саме С, В6, марганець. Проте страва також містить велику кількість натрію через соєвий соус. Тоді як високий вміст натрію може призвести до підвищення кровʼяного тиску.

Користь споживання адобо:

Вміст білків

Страва забезпечує хороше джерело білка, який потрібен для побудови й відновлення тканин.

Переваги часнику

У страві використовується часник, який повʼязаний з низкою переваг для здоровʼя. Зокрема, йдеться про користь для імунітету та здоровʼя серця.

Лікар радить памʼятати про вміст натрію у страві. Зокрема, він радить обирати соєвий соус зі зниженим вмістом натрію та використання його помірно. Крім цього, варто обирати пісну нарізку або обрізати зайвий жир.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 10 продуктів, які точно повинен їсти чоловік.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом