1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найдешевші - нирки: скільки коштує трансплантація органів в Україні
Найдешевші - нирки: скільки коштує трансплантація органів в Україні

Найдешевші - нирки: скільки коштує трансплантація органів в Україні

Трансплантація органів в Україні вважається безкоштовною завдяки програмам державного фінансування. Медичні заклади, що мають угоди з Національною службою здоров'я України, отримують відшкодування витрат на проведення трансплантаційних процедур. Але заплатити все одно доведеться. Прес-служба МОЗ пояснила основні нюанси та тарифи, пов'язані з цими послугами.

За надання медичних послуг перед трансплантацією органу НСЗУ сплачує медичним закладам 41 тисячу гривень. Тариф за саму трансплантацію варіюється залежно від типу органу.

хірурги під час операції

  • Легені: 2,6 мільйона гривень

  • Серце: 2 мільйони гривень

  • Печінка: 1,4 мільйона гривень

  • Нирки: 800 тисяч гривень

Після проведення трансплантації пацієнти потребують медичного супроводу протягом тривалого часу. Тариф на посттрансплантаційний період також залежить від пересадженого органу і коливається від 185 тисяч до 193 тисяч гривень. Цей період триває з дати виписки пацієнта до 360 дня після операції.

Медичні послуги, надані в рамках підготовки до трансплантації, сама процедура пересадки та медичний супровід після операції покриваються державою. Це означає, що пацієнти не сплачують за ці послуги, а медичні заклади отримують необхідне фінансування від НСЗУ.

Реанімація, фото Голос

МОЗ також нагадує, що реанімаційні відділення в Україні є відкритими для відвідувачів. Пацієнта в реанімації можуть відвідувати родичі та близькі, причому одночасно в палаті можуть знаходитися не більше двох осіб. Один відвідувач може перебувати біля пацієнта необмежену кількість часу, що створює умови для більш комфортного та емоційно підтриманого лікування.

Раніше ми розповідали, що Українці мають право лікуватися "на шару": в яких випадках це можливо

Також, Продавав черги на органи, позбавляючи життя інших людей: екс-чиновник МОЗ потрапив у масштабний скандал

Источник материала
Поделиться сюжетом