1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
НАТО вивчає досвід України в Чорному морі, щоб адаптуватися до змін сучасного бою - адмірал
НАТО вивчає досвід України в Чорному морі, щоб адаптуватися до змін сучасного бою - адмірал

НАТО вивчає досвід України в Чорному морі, щоб адаптуватися до змін сучасного бою - адмірал

Успішний досвід України щодо знищення значної частини Чорноморського флоту РФ шляхом ефективного застосування морських дронів та інших технологій є предметом вивчення з боку країн НАТО у контексті розвитку сучасної тактики бойових дій на морі.

Це підтвердив у коментарі Укрінформу заступник командувача Об’єднаного командування сил НАТО у Норфолку (штат Вірджинія, США) контрадмірал Тімоті Генрі.

«Ми дивимось за межі теперішнього моменту, беремо уроки від того, що відбувається зараз, з реалій сьогодення, а також дивимося, куди нас можуть завести технології впродовж наступних трьох, п’яти, десяти років», - зауважив адмірал у відповідь на запитання, чи вивчають країни Альянсу бойовий досвід України в Чорному морі і як це може вплинути на майбутню тактику ведення бойових дій на морі взагалі.

Заступник командувача підкреслив, що Альянс уважно ставиться до передового досвіду в усіх регіонах, де відбувається збройне протистояння на морі. Це включає і тактику українських захисників у Чорному морі, і ситуацію в Червоному морі, і розвиток подій в Аденській затоці.

Адмірал також наголосив, що успіх НАТОй полягає в тому, що Альянс здатний спостерігати за розвитком подій та добре адаптуватися до змін.

Як повідомляв Укрінформ, у ГУР МО України наголосили, що завдяки ефективному застосуванню морських дронів ЗСУ змогли забезпечити перевагу в Чорному морі – попри те, що сили Чорноморського флоту Росії були набагато більшими.

Теги по теме
Украина НАТО Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом