1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Парламент Аргентини схвалив суперечливий пакет реформ, запропонований Мілеєм
Парламент Аргентини схвалив суперечливий пакет реформ, запропонований Мілеєм

Парламент Аргентини схвалив суперечливий пакет реформ, запропонований Мілеєм

Парламент Аргентини після місяців дебатів схвалив запропонований президентом Хав’єром Мілеєм пакет економічних реформ.

Про це повідомляє France24, передає Укрінформ.

"Ми налаштовані дати уряду президента Мілея інструменти для реформування держави раз і назавжди", — сказав очільник правлячого блоку Габріель Борнороні.

За словами політолога та економіста Пабло Тігані, рішення парламенту означає "повний успіх для уряду". Однак в економічній галузі "це буде повернення до політики 1990-х років з дерегуляцією, приватизацією та безумовним відкриттям економіки, що завдасть важкого удару по промисловості та малих і середніх підприємствах".

Уряд Мілея запровадив програму бюджетної економії з метою досягнення "нульового дефіциту бюджету" до кінця 2024 року, щоб подолати хронічну інфляцію в країні. Але скорочення бюджету на тлі грудневої девальвації національної валюти песо більш ніж наполовину погіршили купівельну спроможність громадян.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Сенат Аргентини (верхня палата парламенту) схвалив пакет економічних реформ.

Президент Аргентини Хав'єр Мілей у грудні 2023 р. оголосив заходи щодо дерегуляції економіки, які передбачають скасування або зміну понад 300 правил, зокрема щодо орендної плати та праці. Центральний банк Аргентини випустить 10-річні векселі, аби залучити $3,2 млрд для погашення боргу країни.

Реформи Мілея спрямовані на відновлення економіки і передбачають оголошення надзвичайного економічного стану, скорочення пенсій і послаблення трудових прав.

Проти економічних реформ президента виступають ліві політичні партії, профспілки та громадські організації.

Фото: Вікіпедія

Теги по теме
Экономика Бюджет
Источник материала
Поделиться сюжетом