1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поліція встановила командира рашистів, який увʼязнив двох чоловіків, котрих потім розстріляли
Поліція встановила командира рашистів, який увʼязнив двох чоловіків, котрих потім розстріляли

Поліція встановила командира рашистів, який увʼязнив двох чоловіків, котрих потім розстріляли

Головне управління нацполіції у Чернігівській області повідомило підозру російському військовослужбовцю Андраніку Егояну, 1987 р.н..

За текстом підозри, Егоян проживає в Оренбузькій області РФ і є командиром 1 відділення звукометричної розвідки взводу звукометричної розвідки батареї управління і артилерійської розвідки 21 окремої мотострілецької бригади (військова частина 12128).

У складі російської армії підозрюваний брав участь у вторгненні на територію України і, зокрема, в березні 2022-го перебував в окупованому селі Золотинка, Чернігівської області.

15 березня Егоян та ще одни невстановлений російський солдат зайшли до приватного домоволодіння, що не було військовим обʼєктом і де на подвірʼї були цивільні особи. Пригрозивщи зброєю, росіяни змусили чоловіка іти разом із ними до помешкання іншого місцевого жителя.

У подальшому двох чоловків привели до місця тимчасової дислокації російських військових і незаконно утримували протягом невстановленого часу.

У подальшому в середині березня (більш точна дата невстановлена) обох чоловіків помістили в підвал Количвської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Ягідне. А пізніше у невстановлений час окупанти вивели цих чоловіків на подвірʼя і розстріляли.

4 квітня після звільнення села Ягідне тіла були знайдені убитих з ознаками насильницької смерті, а саме з вогнепальними пораненням голови й тулуба.

Егояну інкримінується порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб, без звʼязку з умисним вбивством (ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 ККУ). // Судовий репортер

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом