1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що потрібно, щоб піхота не воювала: командир ЗСУ відповів
Що потрібно, щоб піхота не воювала: командир ЗСУ відповів

Що потрібно, щоб піхота не воювала: командир ЗСУ відповів

За його словами, потрібно правильно організувати систему вогню.

Щоб піхота Збройних сил Українине воювала, потрібно правильно організувати систему вогню на полі бою. Це стосується артилерії, протитанкових засобів та мінування.

Про це у коментарі військовій кореспондентці ТСН Юлії Кирієнко сказав Володимир Собіпан, командир першого десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.  

“Правильно організувати систему вогню. На дальніх підходах працює артилерія старшого начальника, 155-122 калібр. Коли вони вже ближче до переднього краю, це протитанкові засоби, правильне їхнє використання. Потрібно працювати, основа це по БМП, МТЛБ, на чому там противник підвозить піхоту, саме штурмові групи і групи закрепу. Тобто перше — це артилерія, протитанкові засоби і перед переднім краєм дуже-дуже потрібно мінувати”, — пояснив військовий.

Якщо буде більше мін, то ворожа техніка підірветься перед позиціями, а піхота вискочить, зазначив він.

“Вона куди побіжить? Або десь ближче до нашої позиції, але вже не заїде на саму позицію, вона підірветься десь 100-150 метрів перед позицією. Підірвалася — і далі вже працюють засоби батальйонні, 60, 82 міномет, 105, 120 калібр і колективні засоби типу автоматичних гранатометів. Коли це все починає по ним працювати, це виглядає гарно, як добре воно горить”, — каже командир.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Комбат Сабіб: що потрібно, аби зберегти наших людей на полі бою, від чого залежить успіх України

  • Українці уразили 11 районів зосередження росіян, чотири засоби ППО та станцію РЕБ противника
  • Блокпости ТЦК навіть на вулицях: названо сценарії нової мобілізації після 16 липня
  • Як Трамп хоче домовитися з Путіним: шантаж, переговори й заморожування війни
Источник материала
Поделиться сюжетом