1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Туреччину виключили із «сірого» списку FATF
Туреччину виключили із «сірого» списку FATF

Туреччину виключили із «сірого» списку FATF

Туреччину виключили із «сірого» списку Групи розробки фінансових заходів із запобігання відмиванню грошей (FATF).

Відповідне рішення прийняте за результатами 6-ї генеральної асамблеї FATF, яка проходила 23-28 червня, повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення віцепрезидента Туреччини Джевдета Їлмаза у соцмережі Х.

«Завдяки плану дій, який ми завершили для запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму, Туреччину вилучено з сірого списку. Завдяки такому розвитку подій довіра міжнародних інвесторів до фінансової системи нашої країни ще більше зміцнилася», - йдеться у повідомленні.

Віцепрезидент Туреччини переконаний, що це рішення матиме надзвичайно позитивні наслідки для різних секторів економіки та прискорить приплив міжнародних ресурсів.

«Зростання інтересу до активів у турецькій лірі через прискорення надходження капіталу до нашої країни також прискорить процес дезінфляції», - написав віцепрезидент.

У засіданнях генеральної асамблеї FATF брали участь делегати від понад 200 урядів та організацій-спостерігачів, включаючи ООН, Світовий банк, Міжнародний валютний фонд, Інтерпол та Егмонтську групу підрозділів фінансової розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше загроза застосування американських санкцій до компаній, які ведуть бізнес з Росією, вплинула на турецько-російську торгівлю, порушивши або уповільнивши деякі платежі як за імпортовану нафту, так і за турецький експорт.

Рішення FATF про включення певних країн до «сірого» списку означає, що вони підпадають під пильний фінансовий моніторинг. Зазвичай у такому списку – офшори та країни, які дозволяють здійснювати трансакції в підсанкційні юрисдикції.

Чорний список FATF включає країни, які не мають ефективної системи боротьби з відмиванням коштів або не мають наміру контролювати фінансові злочини. Їхня торгова діяльність не спрямована на запобігання відмиванню грошей, фінансуванню тероризму чи фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Теги по теме
Турция Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом