1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ТАС Агро стартували жнива ранніх зернових
У ТАС Агро стартували жнива ранніх зернових

У ТАС Агро стартували жнива ранніх зернових

У господарствах Південного кластеру ТАС Агро розпочалося збирання ріпаку, повідомила 27 червня пресслужба компанії.

Як зауважується, жнива стартували в оптимальні строки, показники збіжжя на даному етапі повністю відповідають нормам. Згодом планується обмолот у інших кластерах, які розташовані північніше.

«До жнив компанія ТАС Агро готувалася у посиленому режимі, адже цьогоріч для аграріїв виникли додаткові фактори ризику – виключення електроенергії, бронювання співробітників тощо. Проте наші фахівці постійно слідкували за станом дозрівання культур, своєчасно вносили необхідні добрива і ЗЗР.  Цьогоріч на полях підприємств будемо максимально використовувати власну техніку, оновлену впродовж року. Але не відмовлятимемось і від оренди комбайнів у зв’язку з економічною доцільністю. Загалом на жнивах буде задіяно 53 одиниці комбайнів», - зазначив генеральний директор компанії ТАС Агро Олег Заплетнюк.

Також, за його словами, паралельно зі збиральною кампанією ведеться робота з організації логістики та збуту вирощеного врожаю.

«Ретельно підготували власні потужності зберігання. На випадок перебоїв з електроенергією, для можливості безперебійної роботи, всі елеватори забезпечили генераторами», - додав О. Заплетнюк.

В пресслужбі нагадали, що під урожай 2024 р. в ТАС Агро було засіяно 16,2 тис. га озимої пшениці, 7,9 тис. га озимого ріпаку, 16,5 тис. га кукурудзи, 16 тис. га сої та майже 18 тис. га соняшнику.

Незабаром одночасно з ріпаком почнеться обмолот ячменю. Збирати озиму пшеницю планується на початку липня.

Источник материала
Поделиться сюжетом