1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Вінниці розпочався V Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича
У Вінниці розпочався V Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

У Вінниці розпочався V Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

У Вінниці розпочався V Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича, під час якого збиратимуть кошти на підтримку захисників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор міського Палацу мистецтва Євген Майданик.

«Основним завданням цього заходу є вшанування пам’яті наших героїв та привернення уваги жителів та гостей міста до воєнних подій. Це не тільки можливість насолодитися смачними стравами та культурною програмою, але й нагода підтримати морально і матеріально наших захисників та захисниць, відчути єдність громади», - сказав Майданик.

За його словами, фестиваль проходить на площі «Водограй» Центрального парку імені Миколи Леонтовича. Гості фесту можуть скуштувати страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, які готують учасники заходу просто неба на вогнищі.

У Вінниці розпочався V Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

Участь у фестивалі беруть військові польової кухні, волонтерські організації, національні спільноти, а також навчальні заклади та небайдужі громадяни.

Під час фестивалю відбудуться демонстрація базових знань з військового вишколу та надання першої медичної допомоги, можна буде побачити виставкові експозиції і переглянути концертну патріотичну програму за участю оркестрів ГУ ДСНС України у Вінницькій області, муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд», гурту «Аскер» та артистів міського Палацу мистецтв.

Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича має благодійну складову, позаяк під час нього проводиться збір коштів на потреби ЗСУ (зокрема, на засоби радіоелектронної боротьби, та реабілітацію ветеранів. Задля цього за донати можна буде отримати фестивальну тарілку, яка дає право скуштувати усі страви, представлені учасниками фестивалю. Діти загиблих героїв отримають «фестивальну тарілку» безкоштовно.

Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцево на Донеччині.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Винница Фестиваль
Источник материала
Поделиться сюжетом