1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українцям у Польщі підказали кілька способів знайти україномовного лікаря
Українцям у Польщі підказали кілька способів знайти україномовного лікаря

Українцям у Польщі підказали кілька способів знайти україномовного лікаря

Польща – одна з тих країн, які прийняли найбільшу кількість українських біженців, проте кількість мігрантів, які рятуються від війни, продовжує зростати. Враховуючи зростаючу кількість українців у Польщі, питання пошуку україномовного лікаря стає дедалі актуальнішим.

Як повідомляє Телеграм-канал "Релокація. Українці у Польщі", існує кілька ефективних способів знайти медичного фахівця, який володіє українською мовою.

Інтернет-ресурси відіграють ключову роль цьому процесі. Спеціалізовані платформи, такі як Doktoralia.pl та ZnanyLekarz.pl дозволяють шукати лікарів з мови спілкування та спеціалізації. Ці послуги також дозволяють ознайомитися з відгуками пацієнтів.

Українські громади та релігійні організації у Польщі також можуть бути корисними. Зокрема, Українська греко-католицька церква часто надає інформацію про україномовних лікарів, клініки, де працюють такі фахівці, своїм парафіянам.

У великих містах Польщі, таких як Варшава, Краків, Вроцлав та Гданськ, деякі приватні клініки, наприклад Medicover та LuxMed, мають у штаті україномовних фахівців. Навіть у державних медичних установах при записі на прийом можна запитати про наявність лікаря, який володіє українською мовою.

Крім того, українцям радять шукати україномовних лікарів у Польщі через соцмережі, спеціалізовані сайти, форуми та українські організації. Також полегшити пошук можна просто запитавши поради у знайомих у Польщі.

Крім цього, раніше українцям у ЄС підказали, як отримати рецепт на ліки у Польщі, Німеччині та Чехії.

Источник материала
Поделиться сюжетом