1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні збільшилась кількість кримінальних проваджень про рейдерство
В Україні збільшилась кількість кримінальних проваджень про рейдерство

В Україні збільшилась кількість кримінальних проваджень про рейдерство

В Україні кількість кримінальних проваджень про рейдерство у 2024 році вже перевищила показники минулого року. Найбільше проваджень відкривається за ст. 205-1 «Підроблення документів». Про це повідомляє «Опендатабот» із посиланням на дані Генпрокуратури.

«Кількість справ про рейдерство зростає останніми роками, проте все ще не сягла показників до початку повномасштабного вторгнення. Від початку року було відкрито 188 проваджень за статтями про рейдерство. Це у 1,3 раза більше за показники відповідного періоду торік – 147 проваджень. Проте все ще удвічі менше, ніж 2021 року – 398 справ», – констатують аналітики.

Напередодні повномасштабного вторгнення реєстрували в середньому 50 нових справ щомісяця. На початку цього року відкривалось по 32 нових проваджень на місяць, а вже у травні їх кількість сягла 52.

Загалом справи про рейдерство відкривають за статтями про підроблення документів (ст. 205-1 ККУ), протидію законній господарській діяльності (ст. 206 ККУ) та протиправне заволодіння майном підприємства (ст. 206-2 ККУ) тощо.

Найчастіше фіксують рейдерство через підробку документів – 138, або 73% від усіх справ цього року.

За протидію законній господарській діяльності та протиправне заволодіння майном підприємства від початку року було відкрито 29 й 21 кримінальне провадження відповідно. Варто зазначити, що від початку року до суду не надійшло жодної нової справи щодо протидії господарській діяльності та протиправного заволодіння майна підприємства.

За даними Офісу протидії рейдерству, кількість скарг щодо рейдерських дій також зростає рік до року. 1255 скарг надійшло за 5 місяців поточного року. Для порівняння, за весь минулий рік таких скарг було 1905.


Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом