1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Від Байдена потрібна самопожертва - відмова від номінування
Від Байдена потрібна самопожертва - відмова від номінування

Від Байдена потрібна самопожертва - відмова від номінування

Рідко, по-моєму, в історії людства були ситуації, коли так багато - виживання людства - залежало б від однієї людини.

Демократія, напевно, досі краща за будь-яку іншу систему правління, але її слабкості демонструються все частіше. Останній приклад - вибори в США, коли за найважливіший пост на планеті конкурують старість і психопатія. І процедури такі, що без доброї волі самих учасників змагання зробити нічого не можна.

Батьки-засновники американської демократії пишалися тим, що вони створили систему, в якій якості людей не такі вже й важливі - дотримуйтесь правил і все буде більш-менш нормально. Героїзм політиків, самопожертва - це туди, в до-демократичні системи.

Але ситуація, що складається зараз, свідчить про зворотне. Від Байдена потрібна саме самопожертва - відмова від номінування. А від істеблішменту Демократичної партії - здатність встати над своїми особистими і груповими інтересами заради порятунку країни і світу і висунути консолідованого кандидата. Демократія - це не тільки влада процедури, а й влада гідних влади людей.

Рідко, як на мене, в історії людства були ситуації, коли так багато - виживання людства - залежало б від однієї людини, від Байдена, від того, чи виявиться він по-справжньому гідним тієї найбільшої відповідальності, яка випала на його долю?

Дай Бог йому сил відійти в сторону!

Хто такий Леонід Гозман?

Леонід Гозман - російський опозиційний політик, президент загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил". Член громадської ради Російського єврейського конгресу, президент фонду "Перспектива".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом