Заморозка продуктів на зиму: українців закликають переглянути свій підхід
Заморозка продуктів на зиму: українців закликають переглянути свій підхід

Заморозка продуктів на зиму: українців закликають переглянути свій підхід

Сезон заготівель овочів та фруктів у розпалі, але заморозка стає обговорюваним питанням. Багато людей, які займаються садівництвом або просто готують запаси на зиму, дізнались про ризики можливих енергетичних відключень у зимовий період. Це змушує їх переглянути свої стратегії зберігання продуктів.

Найбільш поширена порада зараз - уникати замороження. Замість цього, люди розглядають старі, але ефективні методи, такі як консервація та пастеризація. Ці способи дозволяють тривало зберігати овочі та фрукти без потреби у морозильних камерах, що може бути критично в разі регулярних енергетичних відключень.

Морозилка, фото apostrophe

Експерти, включаючи представників українського заводу заморожених продуктів, істориків та фахівців з безпечності продуктів, радять переглянути і змінити підходи до зберігання, щоб підготуватися до можливих труднощів у зимовий період.

Такий підхід може забезпечити довготривале зберігання продуктів без залежності від електромережі і морозильних установок.

Навіть при вимкненні електропостачання в Україні продовжується збір української сировини для заморожування. Поки що немає інформації про масові закриття або зміну профілю заводів з глибокої заморозки на інші напрямки.

Морозилка, фото zavtra

Основні підприємства вирішують проблему з електрикою за допомогою потужних генераторів, що впливає на вартість продукції. Зберігання продукції забезпечується за допомогою спеціальних контейнерів з високою теплоємністю. Таким чином, галузь заморожених продуктів в Україні залишається стабільною в умовах викликів енергетичного забезпечення.

Вам буде цікаво дізнатися польські фермери знову вийшли не протест: працювати не хочуть, але ниють професійно

Источник материала
Поделиться сюжетом