Байден намагається заспокоїти спонсорів після фіаско на дебатах
Байден намагається заспокоїти спонсорів після фіаско на дебатах

Байден намагається заспокоїти спонсорів після фіаско на дебатах

Байден намагається заспокоїти спонсорів після фіаско на дебатах

Президент США запевнив, що не зніматиме свою кандидатуру.

Президент США Джо Байден, який змагатиметься за наступний термін президентства із Дональдом Трампом, намагався запевнити донорів-демократів у тому, що він може перемогти свого суперника після катастрофічних результатів дебатів, які спонукали багатьох членів його партії закликати президента США відмовитися від переобрання.

Як пише Financial Times, Байден зустрівся з заможними спонсорами під час збору коштів у Іст-Гемптоні, штаті Нью-Йорк, у суботу вдень.

Байден звернувся до жертводавців і прихильників під час збору коштів на Манхеттені в п’ятницю ввечері, де він стверджував, що його вік не має значення, і наполягав на тому, що залишиться в гонці за пост президента.

«Незалежно від того, молодий чи старий, я знаю ось що: я знаю, як говорити правду. Я розрізняю добре і погане. Я знаю, як виконувати цю роботу», – сказав Байден.

«Люди, я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконати цю роботу, тому що, чесно кажучи, ставки надто високі. Дональд Трамп є справжньою загрозою для цієї нації», - додав він.

З моменту дебатів цього тижня в США почастішали заклики до президента піти у відставку та дозволити іншому демократу стати кандидатом від партії на пост глави держави на виборах в листопаді.

У суботу в Іст-Гемптоні репортери зафіксували групу глядачів, які тримали таблички з написами: «Будь ласка, залиште перегони заради США», «Відступіть заради демократії» та: «Ми любимо вас, але настав час».

Тим не менш, кілька високопоставлених демократів стали на захист Байдена –  колишні президенти Барак Обама та Білл Клінтон виступили із заявами на підтримку того, щоб Байден залишився на виборах.

Засновник LinkedIn і мільярдер-донор від Демократичної партії Рейд Хоффман намагався заспокоїти своїх колег із багатими прихильниками Байдена в листі в п’ятницю, в якому він визнав, що президент мав «дуже погані результати в дебатах». Але він додав, що було б «поганою ідеєю» розпочати публічну кампанію, щоб змусити його відступити.

«Ці вибори дуже близькі, і я не знаю, хто переможе. Але як політичний філантроп, за 129 днів до виборів, я подвою свою ставку на те, що Америка віддасть перевагу порядності, турботі та підтвердженому успіху Байдена замість насильства, брехні та хаосу Трампа», — написав Хоффман..

Видання зазначає, що Байдену потрібна підтримка донорів для фінансування кампанії, на яку планується витратити сотні мільйонів доларів, щоб забезпечити ще чотири роки перебування в Білому домі. Байден довго мав перевагу над Трампом у зборі коштів, але в останні місяці ця перевага зникла. Трамп перевершив Байдена як у квітні, так і в травні на тлі зростання підтримки після його засудження за 34 кримінальними звинуваченнями в Нью-Йорку минулого місяця.

Згідно з останнім середнім показником FiveThirtyEight, Трамп незначно випереджає Байдена в національних опитуваннях громадської думки, а також у більшості ключових штатів, які вирішуватимуть результат листопадових виборів.

Водночас після дебатів у четвер увечері опитування Morning Consult показало, що приблизно половина донорів від Демократичної партії заявили, що Байден повинен відійти на користь іншого кандидата.

Детальніше дебати та їхні наслідки проаналізував Олег Шамшур у статті “Дебати Байдена і Трампа: Білий доме, у вас проблема”.

Источник материала
Поделиться сюжетом