Їжа у спальні і з великих тарілок: названі звички, які можуть призвести до набору ваги
Їжа у спальні і з великих тарілок: названі звички, які можуть призвести до набору ваги

Їжа у спальні і з великих тарілок: названі звички, які можуть призвести до набору ваги

Якщо ви зможете визначити нездорові харчові звички, які у вас є, то повністю змінете курс свого здоров’я на краще.

Змінюйте лише деякі з цих нездорових харчових звичок щодня, і ви швидко станете на шляху до більш плаского живота, пише Eat This Not That. 

Більшу частину їжі ви їсте поза домом

Численні дослідження показують, що ресторанні страви містять багато калорій і солі, інгредієнта, який викликає здуття живота. Приготування їжі самостійно може допомогти вам скоротити обидва ці заходи. Насправді дослідники Джона Хопкінса виявили, що домашні кухарі споживають майже на 200 калорій менше, ніж люди, які частіше їдять поза домом. 

Ви їсте стоячи

Дослідження показали, що люди, які стоять під час споживання їжі, в кінцевому підсумку їдять на 30% більше під час наступного прийому їжі, ніж ті, хто сидить. Дослідники припускають , що це тому, що наше тіло підсвідомо відкидає їжу стоячи як "помилкову їжу", що змушує нас їсти більше пізніше протягом дня.

Ви їсте з великих тарілок

Одне дослідження показало , що коли є вибір, колосальні 98,6% людей із ожирінням обирають більші тарілки. Переклад: більше їжі, більше калорій і більше жиру. Тримайте свої порції під контролем, вибираючи менші тарілки. За потреби ви завжди можете повернутися на кілька секунд.

Ви влаштовуєте шведський стіл вдома

Відмовтеся від того, щоб страви накривали у формі шведського столу чи в сімейному стилі, натомість обирайте страви з кухні. Дослідження в журналі Obesity показало, що коли їжу подають із обіднього столу, люди споживають на 35% більше протягом їжі. Коли додаткова порція вимагає вийти з-за столу, люди вагаються повертатися за ще.

Ви їсте за ненормованим графіком

Нерегулярний графік харчування може порушити ваш метаболізм. Дослідження Університету Джона Мурса в Ліверпулі виявили, що жінки, які коливалися між низькокалорійними та висококалорійними стравами, були менш задоволені своїм тілом, ніж ті, чиї тарілки містили однакову кількість калорій.

Ви завжди доїдаєте усю порцію

Їжте, поки не насититесь на 80%, а потім припиніть. В Японії цей метод називається hara hachi bun me, що приблизно перекладається як "їжте, поки не насититеся вісім частин (з десяти). Пам’ятайте, що ви завжди можете з’їсти перекус з високим вмістом білка пізніше. 

Ви їсте на емоціях

Дослідження, проведене Університетом Алабами, показало, що емоційні їдці — ті, хто зізнався, що їдять у відповідь на емоційний стрес — у 13 разів частіше страждають від надмірної ваги або ожиріння. Якщо у відповідь на стрес ви відчуваєте бажання поїсти, спробуйте пожувати жуйку, випити склянку води або прогулятися по кварталу. Створіть автоматичну відповідь, яка не стосується їжі, і ви уникнете перевантаження калоріями.

Ви їсте безкоштовну їжу в ресторані

Хлібні палички, печиво, чіпси та сальса можуть бути безкоштовними в деяких ресторанах , але це не означає, що ви не платите за них. Щоразу, коли ви їсте одну з безкоштовних хлібних паличок Olive Garden або печиво Cheddar Bay від Red Lobster, ви додаєте до своєї страви додаткові 150 калорій. З’їжте три за вечерю, і це 450 калорій. Це також приблизно кількість калорій, яку ви можете очікувати від кожного кошика чіпсів тортильї, який ви отримуєте в місцевому мексиканському ресторані. Що ще гірше, жодна з цих калорій не поєднується з будь-якою поживною цінністю. Вважайте їх шкідливою їжею на стероїдах.

Ви замовляєте обід, коли ви голодні

Краще замовляти їжу заздалегідь. Дослідники з Університету Пенсільванії та Університету Карнегі-Меллона виявили, що коли люди замовляли обід більш ніж за годину до їди, ті, хто сидить на дієті, обирали їжу з у середньому на 109 калорій менше, ніж ті, хто замовляв обід безпосередньо перед обідом. 

Ви їсте у спальні

Аналіз, опублікований в журналі Sleep Medicine, показав, що перебування телевізора в спальні пов’язано зі скороченням загального часу сну. Не тільки телевізор завадить вам відновити нічний сон (що, якщо ви ще не знали, є одним із важливих правил для схуднення).

Раніше OBOZ.UAрозповідав про те,як втрачати вагу та дотримуватися дієти. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом