Майже добу з мішком на голові, – Чубаров розповів, як у росіяни катували Нарімана Джеляла
Майже добу з мішком на голові, – Чубаров розповів, як у росіяни катували Нарімана Джеляла

Майже добу з мішком на голові, – Чубаров розповів, як у росіяни катували Нарімана Джеляла

Про це розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. За його словами, у Росії українців катувалифізично та застосовували психологічне насильство.

Наріману Джелялу погрожували розправою йому та його сім'ї

Чубаров розповів, що спочатку Наріман Джелял не вірив, що їх обміняють.

"Вони прилетіли на вертольоті з місця обміну. І Наріман сказав нам учора, що він уже остаточно повірив, що він уже на свободі, коли ще був у їхніх руках, але побачив, як ідуть його забирати українські спецпризначенці. Він каже, що побачив форму, побачив кремезних хлопців і зрозумів: нас тепер уже не віддадуть", – розповів голова Меджлісу.

Він також додав, що знає, як катували росіяни його заступника. Джелялу погрожували розправою йому та його рідним.

Я знаю, як катували Нарімана Джеляла. Це не було фізично здебільшого, це було морально. Він сидів майже добу з мішком на голові, і його не знімали. Його залякували родиною, йому погрожували. Одночасно він знав, що катують фізично братів Ахтемових,
– заявив Чубаров.

Додамо, що звільнення Джеляла з полону, за словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці у коментарі Укрінформу, вимагали три резолюції Генасамблеї ООН:

  • "Ситуація з правами людини в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна" від 16 грудня 2021 року й від 15 грудня 2022 року;
  • "Ситуація з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та м. Севастополь" від 19 грудня 2023 року.
Теги по теме
Украинцы в плену РФ
Источник материала
Поделиться сюжетом