Незабаром 22 ветерани викладатимуть початкову військову підготовку у школах
Незабаром 22 ветерани викладатимуть початкову військову підготовку у школах

Незабаром 22 ветерани викладатимуть початкову військову підготовку у школах

Курс Мінветеранів та Міноборони України пройшли 22 ветерани і незабаром викладатимуть початкову військову підготовку у школах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Мінветеранів спільно з Міноборони продовжує реалізацію проєкту, за яким ветеранів і ветеранок війни залучають до викладання початкової військової підготовки.

“Сьогодні ми вітаємо 22 випускників-ветеранів, які успішно пройшли навчання у Києві. Проте для збільшення кількості ветеранів війни, які готуватимуть українців до загальновійськової підготовки та національного спротиву, Мінветеранів масштабує навчальну програму на всі регіони України. Загалом у 2024 році плануємо випустити близько 100 ветеранів і ветеранок війни”, - зауважив заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір.

Мінветеранів спільно із фахівцями Національного університету оборони України розробили програму підвищення кваліфікації кадрового потенціалу “Курс підвищення методичної майстерності педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які проводять початкову загальновійськову підготовку та мають статус ветеранів війни”.

Після успішного завершення курсу на базі університету слухачі-ветерани отримують сертифікат державного зразка на право викладання предмету “Захист України”.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми Євросоюзу Ukraine Facility протягом чотирьох років будуть профінансовані бюджетні програми Мінветеранів на €450 мільйонів для забезпечення житлом ветеранів війни та членів сімей загиблих захисників і захисниць.

Теги по теме
Школа Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом