ПАРЄ почне роботу над резолюцією щодо полонених українських журналістів у вересні - Кравчук
ПАРЄ почне роботу над резолюцією щодо полонених українських журналістів у вересні - Кравчук

ПАРЄ почне роботу над резолюцією щодо полонених українських журналістів у вересні - Кравчук

Парламентська асамблея Ради Європи підготує окрему резолюцію щодо українських журналістів, які переувають у російському полоні - робота над документом почнеться у вересні.

Рішення ухвалили в останній день роботи літньої сесії на Бюро асамблеї, повідомила кореспондентові Укрінформу членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

За її словами, над документом «Журналісти мають значення: необхідність активізувати зусилля зі звільнення українських журналістів, які перебувають у полоні Російської Федерації» працюватимуть комітет культури та юридичний комітет ПАРЄ. 

«Вже є хороші новини. Бюро вирішило за пришвидшеною процедурою розпочати підготовку резолюції саме по полонених журналістах, по тому, які ще можуть бути міжнародні інструменти для їхнього якнайшвидшого визволення. Доповідь буде готувати комітет культури, додатковим рапортером буде юридичний комітет», - сказала Кравчук. 

Вона зауважила, що робота над документом розпочнеться у вересні. Також мають відбутися спільні слухання з представниками міжнародних організацій.

«Я дуже хочу, щоб ми одразу провели спільні слухання із юридичним комітетом, запросили туди різні міжнародні організації. Я сподіваюся, ми зможемо запросити туди когось із українських журналістів, хто був у полоні і, слава богу, повернувся. Тому що їхні свідчення дуже важливі», - додала вона.

На думку депутата, тема полонених медійників отримала розвиток після слухань-дебатів, проведених під час літньої сесії ПАРЄ в Палаці Європи. 

Як повідомлялося, на кінець травня було відомо, що РФ утримує у полоні 31 українського журналіста.

Фото: Facebook / Yevheniya Kravchuk

Теги по теме
ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом