Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати
Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати

Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати

В Україні з 1 липня перерахують пенсії деяким категоріям громадян. У кого виростуть виплати, розповів кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський у коментарі виданню "Главред".

Липневий перерахунок пенсій торкнеться ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які отримують мінімальні виплати за повного стажу – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"У липні перерахують пенсії чорнобильцям і тим, хто отримує при досягненні 65 років мінімальну пенсію, маючи при цьому повний страховий стаж. Для чоловіків це 35 років, а для жінок 30 років стажу. При цьому розмір мінімальної пенсії збільшиться з 2840 грн до 3200 грн", - заявив експерт.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Олександр Хмелевський зазначив, що раніше з 1 липня через зростання прожиткового мінімуму перераховували пенсійні виплати особам, які втратили працездатність. Однак, такі підвищення в Україні не відбуваються з 2022 року і цей рік не стане винятком.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що у липні зростуть пенсії у громадян, які досягнуть 70 років. У цьому віці пенсіонеру автоматично призначаються щомісячні вікові надбавки, які збільшуватимуться кожні 5 років.

Розміри доплат:

  • з 70 років – 300 гривень;
  • з 75 років – 456 гривень;
  • з 80 років – 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново замінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес.

Источник материала
Поделиться сюжетом