Перша трансатлантична спроба польоту на водневій кулі провалилася через погоду
Перша трансатлантична спроба польоту на водневій кулі провалилася через погоду

Перша трансатлантична спроба польоту на водневій кулі провалилася через погоду

Перша спроба перетнути Атлантику на водневій повітряній кулі з відкритим кошиком через сім годин після запуску не вдалась через погоду.

Британський дослідник сер Девід Гемплемен-Адамс вирушив з Преск-Айла (штат Мен, США) разом із американським виробником повітряних куль Бертом Падельтом і швейцарським вченим і підприємцем доктором Фредеріком Полсеном.

Троє аеронавтів злетіли на повітряній кулі Torabhaig Atlantic Explorer близько 22:30 у п’ятницю за місцевим часом.

Раніше їхню спробу вже двічі відкладали через погану погоду, проте втретє, за словами команди, “ідеально прояснилося” для зльоту.

Однак умови означали, що повітряній кулі знадобиться висота вище запланованої, що означає збільшення використання баласту.

“Екіпаж вирішив посадити повітряну кулю перед затокою Святого Лаврентія. Вони дійшли висновку, що їм не вистачило б баласту, щоб дістатися до Європи”, – сказала прессекретарка.

Повітряна куля приземлилася о 9:40 ранку за місцевим часом поблизу Крістіс-Ландінг у Нью-Брансвіку (Канада) в суботу.

“Екіпаж у безпеці та здоровий. Це було дуже важке рішення і вони, очевидно, надзвичайно розчаровані, але безпека понад усе”, – додала прессекретарка.

Вона підтвердила, що вони спробують повторити ще раз, коли це дозволять погодні умови.

Під час своєї подорожі команда планувала провести експерименти, щоб з’ясувати, як частинки лісових пожеж подорожують атмосферою та впливають на такі захворювання, як астма.

Якби вони здійснили свій план, їхня подорож стала б першим трансатлантичним перетином на водневій повітряній кулі, а також могла б означати найдовшу відстань, пройдену на цьому типі повітряної кулі.

Источник материала
Поделиться сюжетом