Понад 30 000 ліквідованих окупантів: в Генштабі розповіли про підсумки червня
Понад 30 000 ліквідованих окупантів: в Генштабі розповіли про підсумки червня

Понад 30 000 ліквідованих окупантів: в Генштабі розповіли про підсумки червня

В Генштабі окремо відзначили бойову роботу воїнів 108 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. На своєму напрямку військові демонструють завзяту бойову роботу, професіоналізм і зразковий показник знищеної живої сили та техніки противника.

Втрати росіян у червні

Загалом, за червень 2024 року втрати ворога склали: 33713 окупантів, 352 танки, 589 ББМ, 1393 артсистем, 22 одиниці РСЗВ, 58 засобів ППО, три літаки, 997 БпЛА, 1758 автомобільної та 284 одиниць спеціальної техніки.

Протягом червня авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали ударів по понад 330 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 25 пунктах управління, 62 засобах протиповітряної оборони, п'яти базах та складах пально-мастильних матеріалів,
– додали у Генштабі.

Також у червні цього року українські військові завдали ударів по 20 складах боєприпасів росіян.

Ситуація на різних напрямках фронту

Станом на 22:00 30 червня на фронті відбулось 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком протягом дня залишався Покровський. У Генштабі наголосили, що ситуація в районах бойових дій залишається складною, проте під контролем українських захисників.

  • На Харківському напрямку відбулось дев'ять штурмових дій ворога в районах Вовчанська та Глибокого, дві з яких іще тривають.
  • На Куп'янському напрямку відбулось вісім боєзіткнень, всі атаки було відбито. Окупанти атакували в районах Стельмахівки, Піщаного та Синьківки.
  • На Лиманському напрямку росіяни протягом дня 16 разів намагалися прорвати нашу оборону в районах Невського, Макіївки, Тернів та Торського.
  • На Сіверському напрямку Сили оборони успішно відбили шість атак ворога поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.
  • На Краматорському напрямку загарбники вісім разів штурмували позиції підрозділів Сил оборони в районі Часового Яру. Наразі там точаться бої.
  • На Торецькому напрямку ворог намагався шість разів атакувати в районах Північного, Південного та Торецька.
  • На Покровському напрямку обстановка залишається напруженою. Ворог атакує в районах населених пунктів Прогрес, Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Яснобродівка. Всього наразі відбулось 39 атак, сім – триває.
  • На Курахівському напрямку протягом дня окупанти 17 разів атакували позиції Сил оборони.
  • На Времівському напрямку ворог тиснув в районах Водяного, Урожайного, Костянтинівки та Макарівки, однак успіху не мав.
  • На Гуляйпільському напрямку відбито одну атаку. Інших боєзіткнень не відбувалось.
  • На Оріхівському напрямку відбито три атаки ворога в районах Роботиного та Малої Токмачки.
Источник материала
Поделиться сюжетом