Раритет за $75 000: знаменитий спорткар 90-х простояв 30 років занедбаним у дворі
Раритет за $75 000: знаменитий спорткар 90-х простояв 30 років занедбаним у дворі

Раритет за $75 000: знаменитий спорткар 90-х простояв 30 років занедбаним у дворі

Lotus Carlton — рідкісний заряджений варіант Opel Omega. Свого часу це був найшвидший седан у світі: 382-сильна турбошістка розганяла його до 282 км/год.

У Великій Британії виявили покинутий раритет – Lotus Carlton 1991 року. Рідкісний спортивний седан три десятиліття простояв на подвір’ї будинку. Про нього розповіли у відео на Youtube-каналі IMSTOKZE.

Раритетне авто експлуатували всього 2-3 роки і після цього покинули з невідомих причин. Седан непогано зберігся, хоча стояв просто неба.

Спортивний седан непогано зберігся
Фото: скриншот / YouTube

На кузові фарба місцями облупилася, проте іржі немає, що дуже добре, враховуючи той факт, що в основі Lotus Carlton лежить Opel Omega, який швидко іржавів.

Двигун Lotus Carlton не заводиться і потребує ремонту. Утім, власник і сам не займається відновленням авто, але й не готовий продати його, хоча зараз ціна таких авто сягає $75 000.

Під капотом авто встановлено 382-сильну турбошістку
Фото: скриншот / YouTube

Lotus Carlton, також відомий, як Opel Lotus Omega, — рідкісна заряджена версія седана. Усього з 1990 по 1992 рік виготовили лише 950 таких авто.

Важливо Знамените американське авто 50-х простояло 48 років занедбаним і легко завелося (відео)

Спеціалісти Lotus розробили для Opel Omega 3,6-літрову 382-сильну турбошістку. Вона зробила авто найшвидшим у світі седаном: із 6-ступінчастою механічною КПП він розганявся до сотні за 5,4 с і розвивав 282 км/год.

Крім того, доопрацювали шасі авто, встановили покращені гальма, обвіс та антикрило. У салоні з’явилися спортивні крісла.

До речі, недавно в США знайшли культовий спортивний Dodge за $500 000, який 51 рік простояв у гаражі.

Також Фокус розповідав про секретну колекцію авто на покинутій фабриці в Німеччині.

Источник материала
Поделиться сюжетом