Серце для трансплантації поліція доправила у Вінницю гелікоптером менш як за 1,5 години
Серце для трансплантації поліція доправила у Вінницю гелікоптером менш як за 1,5 години

Серце для трансплантації поліція доправила у Вінницю гелікоптером менш як за 1,5 години

У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова втретє провели операцію з трансплантації серця від померлого донора. Орган для пацієнта доправили гелікоптером.

Про це у Фейсбуці повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, передає Укрінформ.

Відео: Вінницька ОВА, Facebook

«Третя трансплантація серця від померлого донора проведена у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова», - повідомила Заболотна.

За її словами, донорський орган перебував за сотні кілометрів від лікарні і, з огляду на терміни його «придатності», доставка автомобільним транспортом була неможлива.

Аби врятувати життя людини і доправити до Вінниці донорський орган вчасно, за сприяння гендиректора Українського центру транспланткоординації, МОЗ України було виділено гелікоптер.

У Національній поліції, авіатори якої у супроводі двох медичних працівників доправили донорське серце, уточнили, що трансплантацію провели 54-річній жінці. Шанс на порятунок мама шістьох дітей отримала завдяки мешканцю Одеської області, чиє серце їй пересадили зі згоди родичів чоловіка.

«Завдяки професійним та оперативним діям екіпажу - штурману авіаційного загону Державної установи «Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України» Антону Михайлюку та командиру повітряного судна Івану Ткаченку донорський орган доставлений до медичного закладу за 1 годину 28 хвилин», - поінформували в поліції.

Нині прооперований вже живе із новим серцем.

Як повідомлялося, у червні в Запоріжжі провели операцію із мультиорганного забору органів і трансплантації серця.

Фото ілюстративне: Сергій Борзов, Facebook

Теги по теме
полиция Винница
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны