SK Hynix інвестує $75 млрд у ШІ та чипи до 2028 року
SK Hynix інвестує $75 млрд у ШІ та чипи до 2028 року

SK Hynix інвестує $75 млрд у ШІ та чипи до 2028 року

Південнокорейський SK Hynix, другий за величиною виробник чипів пам'яті у світі, планує інвестувати 103 трильйони вон ($74,6 млрд) до 2028 року, щоб зміцнити свій бізнес з чипами, зосереджуючись на штучному інтелекті.

Про це повідомляє Reuters.

SK Group також планує забезпечити 80 трильйонів вон ($57,9 млрд) до 2026 року для інвестування в штучний інтелект та напівпровідники, а також забезпечити прибутковість акціонерів, оптимізуючи свої понад 175 дочірніх компаній.

Конгломерат окреслив ці плани після дводенної стратегічної зустрічі, прагнучи відродити групу після того, як SK Hynix і підрозділ акумуляторів електромобілів зазнали великих втрат. SK Group прагне підвищити свою конкурентоспроможність, зосередившись на своєму ланцюжку створення вартості ШІ, включаючи чипи пам'яті з високою пропускною здатністю (HBM), центри обробки даних ШІ та послуги ШІ, такі як персоналізовані помічники ШІ. 

Під час зустрічі керівники також погодилися вжити поступових кроків для коригування кількості дочірніх компаній групи до «керованого діапазону», не вказуючи масштабу скорочення. Місцеві ЗМІ повідомили, що SK Innovation, що володіє найбільшим у країні нафтопереробним заводом і виробником акумуляторів SK On, ймовірно, продовжить злиття з прибутковою газовою філією SK E&S.

Група очікує, що її прибуток до оподаткування досягне близько 22 трильйонів вон ($15,9 млрд) цього року, відвернувшись від збитків минулого року, з метою досягти 40 трильйонів вон ($28,9 млрд) прибутку до оподаткування до 2026 року.

Південна Корея, де розташовані провідні світові виробники чипів пам'яті Samsung Electronics та SK Hynix, відстає від деяких конкурентів у таких сферах, як дизайн чипів та контрактне виробництво чипів. На початку цього року уряд оголосив про пакет підтримки в розмірі 26 трильйонів вон ($19 млрд) для свого чип-бізнесу, посилаючись на необхідність не відставати у сферах дизайну чипів та контрактного виробництва на тлі «тотальної війни» на світовому ринку напівпровідників.

Источник материала
Поделиться сюжетом