У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі України на 30 червня 2024 року
У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі України на 30 червня 2024 року

У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі України на 30 червня 2024 року

Міністерство енергетики України повідомило ситуацію в енергосистемі на ранок 30 червня.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на публікацію прес-служби Міненерго.

Імпорт електроенергії та графіки відключень

У повідомленні зазначено, що Україна продовжує одержувати надлишки електроенергії з Польщі. На поточну добу прогнозується імпорт обсягом 33231 МВт*год, експорт не передбачається. При цьому графіки погодинних відключень споживачів діють цілодобово через наслідки ворожих атак на енергетичну інфраструктуру.

Економія електроенергії
"Хвиля"

Енергетики наголосили на важливості економного використання електроенергії, адже це допоможе підтримувати стабільність енергосистеми та вплинути на тривалість відключень.

Наслідки обстрілів

На Донеччині внаслідок ворожих обстрілів постраждала працівниця електростанції. Також було тимчасово знеструмлено підстанцію та шахту, де під землею опинилися 53 працівники. Усіх шахтарів вдалося успішно евакуювати. На одній із шахт сталася пожежа у виробничих приміщеннях, оперативно ліквідована гірськими рятувальниками та ДСНС.

Трагічні події та технічні проблеми у регіонах

На шахті "Відродження" у Львівській області трапився трагічний інцидент. Внаслідок обвалення порід покрівлі загинули два гірники: машиніст гірничих виїмкових машин Андрій Кончук та виконувач обов'язків майстра гірської ділянки з видобутку вугілля Володимир Макогін. Обставини трагедії з'ясовуються.

Крім того, на Київщині виникли проблеми з високовольтними лініями, що призвело до тимчасових перебоїв у поїздах. Подібні короткочасні відключення відбулися у Дніпропетровській та Волинській областях, але постачання електроенергії швидко відновилося.

Додамо, що раніше Укренерго оприлюднило важливе повідомлення про планові відключення електроенергії на 30 червня.

Источник материала
Поделиться сюжетом