У трьох регіонах на заході Туреччини горять ліси, мешканців евакуювали
У трьох регіонах на заході Туреччини горять ліси, мешканців евакуювали

У трьох регіонах на заході Туреччини горять ліси, мешканців евакуювали

У провінціях Ізмір, Чанаккале та Айдин, що на заході Туреччини, сталися лісові пожежі. Через небезпеку поширення вогню в окремих районах провели евакуацію мешканців, до боротьби з вогнем залучено літаки та вертольоти.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на A Haber та інші турецькі ЗМІ.

“У той час як зусилля з гасіння пожежі в лісі в районі Мендерес провінції Ізмір тривали повною силою, деякі будинки були евакуйовані як запобіжний захід через полум'я. Пожежа почалася в Чешме, яку вдалося взяти під контроль через 10 годин роботи пожежників”, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, під час пожежі в районі Сельчук полум'я поширилося на лісову зону в районі Кушадаси провінції Айдин. У зв'язку з тим, що полум'я під впливом вітру просувалося в бік Кушадаси, готелі та будинки були евакуйовані із запобіжною метою. 

Як повідомив телеканал TRT Haber, на виникнення та швидке поширення пожеж вплинули людська недбалість та погодні умови, зокрема спекотна суха погода та сильний вітер в Егейському регіоні.

Наразі всі пожежі взяті під контроль, 150 гектарів землі обгоріло в Мендересі та 350 гектарів - у Сельчуку.

За словами міністра сільського та лісового господарства Ібрагіма Юмакли, внаслідок вищезазначених пожеж обійшлося без жертв. Він закликав громадян дотримуватися встановлених заборон щодо відвідування лісових зон. 

До боротьби з вогнем було залучено літаки та вертольоти, значну кількість пожежної техніки та команд вогнеборців. Дорогу Сельчук-Кушадаси було закрито для руху з метою запобігання пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, на острові Серіфос у Греції спалахнула лісова пожежа, швидкому поширенню якої сприяв сильний вітер. Місцева влада наказала евакуювати кілька сіл.

Фото з сайту ntv.com.tr

Теги по теме
пожар Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом