У Києві влаштували забіг Честі імені офіцера ЗСУ Валерія Чубашева: фоторепортаж та відео
У Києві влаштували забіг Честі імені офіцера ЗСУ Валерія Чубашева: фоторепортаж та відео

У Києві влаштували забіг Честі імені офіцера ЗСУ Валерія Чубашева: фоторепортаж та відео

У Києві 30 червня  відбувся благодійний забіг Честі імені "Рекрута" – офіцера Збройних сил України Валерія Чубашева, який загинув у боях за Сєвєродонецьк на Луганщині у 2022 році. Також до забігу онлайн долучилися понад 600 людей у 34 країнах світу.

У рамках благодійного забігу вдалося зібрати 1 млн 316 тисяч гривень донатів для Іноземного легіону ЗСУ. Подробиці повідомлив кореспондент OBOZ.UA з місця події.

Благодійний забіг названо на честь загиблого офіцера ЗСУ Валерія Чубашева на псевдо "Рекрут". Військовий журналіст за освітою, до повномасштабної війни з Росією він вів авторську програму  "Рекрут UA", був керівником  "Армії FM" та Військового телебачення України.

З 2015 року Олексій Чубашев служив у ЗСУ, у 2019-му був в.о.керівника Центральної телерадіостудії Міноборони, а в лютому 2021 року звільнився у запас. Після 24 лютого став на захист України у лавах Міжнародного легіону ГУР.

Загинув офіцер, журналіст та батько двох дітей 10 червня 2022 року під Сєвєродонецьком.

Ініціатором забігу, названого на честь "Рекрута" стала його дружина Юлія та компанія  Run Ukraine.

Участь у благодійному заході фізично долучилися понад 1,5 тисячі українців. Ще більш ніж 600 людей бігли онлайн у 34 країнах світу.

Бігти учасники мали на дистанції 10 та 5 км.

Окрім того, символічну "стометрівку" пробігли поранені українські воїни.

Метою заходу був збір коштів для Іноземного легіону, у лавах якого воював Чубашев. Загалом вдалося зібрати 1 млн 316 тисяч гривен, усі вони будуть спрямовані на потреби цього підрозділу.

Ініціатори сподіваються, що забіг Честі імені Рекрута стане регулярним і проходитиме щороку.

Нагадаємо, у травні цього року голова МЗС Латвії пробігла 21 км у Ризькому марафоні, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Завдяки, зокрема, Байбі Браже тоді вдалося зібрати понад 12 тисяч євро на дрони для українського війська.

А за місяць до того, як писав OBOZ.UA, полтавський рятувальник пробіг 21 км, тримаючи портрети загиблих колег із Харкова.Це сталося у рамках масштабного благодійного забігу Київський півмарафон Незламності, що збирав кошти  бойових медиків з Медичного добровольчого батальйону "Госпітальєри". Рятувальник Андрій Гречаний біг напівмарафонську дистанцію у повному спорядженні. Так він прагнув нагадати, що харківські рятувальники, фото яких він тримав у руках, поки біг, загинули, рятуючи життя українців.

А у США практично в той же час проходив Бостонський марафон: участь у ньому взяла  участь 12-річна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги після ракетного удару РФпо залізничному вокзалу у Краматорську у квітні 2022 року.

Дівчинка на протезах змогла подолати відстань у 5 км. Вона зробила це, аби допомогти зібрати кошти на спортивний протез для Олександра Рясного, який  брав участь в АТО/ООС, а після початку повномасштабного вторгнення Росії воював на Запорізькому напрямку, де втратив праву ногу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом