В Китаї ракета-носій Tianlong-3 задимілася і видовищно вибухнула після запуску
В Китаї ракета-носій Tianlong-3 задимілася і видовищно вибухнула після запуску

В Китаї ракета-носій Tianlong-3 задимілася і видовищно вибухнула після запуску

Під час статичного запалення 9 двигунів першого ступеня, яке мало здійснюватися на землі, ракета злетіла просто в небо. Після цього вона впала на землю і пролунав вибух.

В Китаї під час статичних випробувань вибухнула ракета Tianlong-3, китайський аналог американської ракети Falcon 9. Тяга дев'яти киснево-гасових двигунів виявилася занадто великою. Про це пише видання Space News.

Інцидент стався у місті Гуньї провінції Хенань, де проводилися випробування китайської двоступінчастої ракети Tianlong-3 (Тяньлун-3) з багаторазовим першим ступенем. Під час статичного запалення 9 двигунів першого ступеня, яке мало здійснюватися на землі, ракета злетіла просто в небо. Після цього вона впала на землю і пролунав вибух. Це сталося неподалік житлового району. Про постраждалих поки не повідомляється.

Розробник ракети Space Pioneer Tianbing Technology опублікував власну заяву в якій повідомляється, що сталася структурна несправність у з’єднанні між корпусом ракети та випробувальним стендом. Бортовий комп'ютер ракети автоматично вимкнув двигуни, і ракета впала на 1,5 кілометри на південний захід.

Ракета Tianlong-3: що відомо

Ракету Tianlong-3 називають китайським аналогом американської ракети Falcon 9. Перший ступінь ракети, який повертається, оснащується дев'ятьма киснево-гасовими двигунами Tianhuo-12 з тягою 110 т кожен.

Tianlong-3 створювалася спеціально для низькоорбітального супутникового інтернет-угрупованняв Китаї. За один запуск вона може доставити на орбіту понад 30 супутників. Діаметр корпусу "ракети становить 3,8 метра, злітна маса — 590 тонн. Він здатний підняти 17 тонн корисного вантажу на низьку навколоземну орбіту (LEO) або 14 тонн на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту.

Ракета Tianlong-3

Початковий план полягав у тому, щоб після гарячих випробувань відправити Tianlong-3 на космодром Хайнань для підготовки до першого польоту у вересні поточного року. Але зараз, очевидно, плани будуть скориговані.

Нагадаємо, що 27 червня повідомлялося, що Китай успішно провів випробування нового стелс-винищувача, який поєднує в собі пілотований літак і 2 відокремлюваних БпЛА. Випробування відбулися на аеродромі на північному заході Китаю.

Теги по теме
ракета
Источник материала
Поделиться сюжетом