В Україні вже відновлюють німецькі бойові машини - директор Укроборонпрому
В Україні вже відновлюють німецькі бойові машини - директор Укроборонпрому

В Україні вже відновлюють німецькі бойові машини - директор Укроборонпрому

Перші німецькі бойові машини вже відновлюють на території України у межах спільного підприємства з німецьким концерном Rheinmetall.

Про це сказав генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«На сьогодні з усіх наших іноземних партнерів саме з Rheinmetall ми найбільше просунулися. За стислий час ми пройшли шлях від укладання угоди та реєстрації спільного підприємства у жовтні 2023 року до початку роботи виробничих потужностей. Це був досить непростий шлях, але перші німецькі бойові машини вже відновлюються на території України», - сказав Сметанін.

За його словами, українські фахівці довели міжнародним партнерам, що здатні виконувати роботи високої складності.

«Іноземці мають власні сучасні технології, які значно відрізняються від звичних для нас. Проте українські професіонали набули великого досвіду ремонту бронетехніки після пошкоджень у боях, яких не було з часів Другої світової війни. Тому їх освоєння не стало проблемою», - зазначив директор Укроборонпрому.

Він зауважив, що Укроборонпромпланує поглиблювати співпрацю з Rheinmetall, зокрема, у короткостроковій перспективі передбачається перейти до ремонту артилерійських систем. Планується також великий проєкт з виготовлення на майданчику спільного підприємства новітніх німецьких БМП Lynx - багатоцільової броньованої гусеничної платформи.

За словами Сметаніна, швидкий стрибок від відновлення техніки до її виробництва свідчить про високий потенціал партнерства з німецькими зброярами і про довіру до рівня професіоналізму української оборонки.

Як повідомлялося, 10 червня у межах спільного підприємства Укроборонпрому з Rheinmetall відкрито перший спільний цех з ремонту і виробництва німецької бронетехніки в Україні.

 Фото: Укроборонпром

Теги по теме
Германия Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом