З 1 липня Угорщина перебрала на себе Головування в Раді ЄС
З 1 липня Угорщина перебрала на себе Головування в Раді ЄС

З 1 липня Угорщина перебрала на себе Головування в Раді ЄС

Від сьогодні, 1 липня, Угорщина прийняла естафету у Бельгійського головування в ЄС, та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року.

Основою логотипу Угорського головування стало стилізоване зображення відомого «Кубіка Рубіка», що символізує складність процесів, що відбуваються в ЄС, а головним своїм слоганом уряд Угорщини обрав дещо видозмінений, але відомий вислів: «Зробимо Європу великою знову» (Make Europe Great Again). Як повідомляє Укрінформ, така інформація розміщена на офіційному сайті Угорського головування в ЄС.

Як зазначив напередодні міністр Угорщини у справах ЄС Янош Бока (János Bóka), представляючи пріоритети уряду своєї країни на наступні шість місяців, Угорське головування виконуватиме роль «чесного брокера», розбудовуючи конструктивну роботу із усіма країнами-членами та Європейськими інституціями, з урахуванням викликів, які наразі постають перед Європейським Союзом.

«Європа постає перед спільними викликами війни у нашому сусідстві, глобальної конкуренції, вразливої ситуації з безпеки, незаконної міграції, природних катаклізмів, впливу кліматичних змін та (складної) демографічної ситуації», - зазначив Бока.

Для пошуку спільної європейської відповіді на зазначені виклики Угорське головування в ЄС будуватиме програму діяльності на основі семи визначених пріоритетів. Серед них - підвищення конкурентоспроможності ЄС, посилення Європейської політики у сфері оборони, підтримка політики розширення ЄС на основі досягнень країн-кандидатів.

Наступні пріоритети стосуються вирішення проблеми нелегальної міграції, визначення майбутнього політики ЄС з регіонального розвитку, уточнення сільськогосподарської політики ЄС з орієнтацією на інтереси європейських фермерів, вирішення демографічних проблем тощо.

Протягом наступних шести місяців Угорське головування організовуватиме роботу 1500 робочих груп Ради ЄС, проведе 37 формальних зустрічей міністерського рівня у Брюсселі та Люксембурзі.

Крім того, Угорщина запропонує ще 230 подій, які відбуватимуться, переважно, в Будапешті, включаючи 16 неформальних зустрічей Ради ЄС та одну неформальну зустріч Європейської ради, а також саміт Європейської політичної спільноти.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками першої міжурядової конференції між ЄС і Україною щодо членства України в ЄС віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна продовжує розбудовувати структуровані відносини з Угорщиною для конструктивного вирішення всіх двосторонніх питань, розраховує на плідне співробітництво з Угорським головуванням в ЄС, зокрема, у переговорах щодо входження України до ЄС, і не очікує будь-яких перешкод або блокування з угорської сторони у цьому процесі.

Фото: ©Hungarian presidency

Теги по теме
Украина Евросоюз Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом