4 липня — презентація результатів двох досліджень «Індекс медіаграмотності: Українці 66+» та «Індекс медіаграмотності: ВПО»
4 липня — презентація результатів двох досліджень «Індекс медіаграмотності: Українці 66+» та «Індекс медіаграмотності: ВПО»

4 липня — презентація результатів двох досліджень «Індекс медіаграмотності: Українці 66+» та «Індекс медіаграмотності: ВПО»

У програмі — презентація спеціальних досліджень в рамках «Індексу медіаграмотності», а також дискусія про способи комунікації з різними сегментами аудиторії.

У четвер, 4 липня, о 12:00 відбудеться презентація результатів  двох  досліджень «Індекс медіаграмотності: Українці 66+» та «Індекс медіаграмотності: ВПО».

Організатори: ГО «Детектор медіа» спільно з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України.

Спікери:

  • Ганна Красноступ — директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України; 
  • Ольга Кравченко  керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» (онлайн); 
  • Наталія Лигачова  голова ГО «Детектор медіа»; 
  • Галина Петренко  директорка ГО «Детектор медіа»; 
  • Марта Наумова  кандидатка соціологічних наук, доцентка, старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України.

Модератор: Вадим Міський  програмний директор ГО «Детектор Медіа».

Чому це цікаво?

У програмі — презентація спеціальних досліджень в рамках «Індексу медіаграмотності», а також дискусія про способи комунікації з різними сегментами аудиторії та практики втілення проєктів з медіаграмотності, заснованих на результатах досліджень.

Кількісне дослідження відбулось методом інтерв'ю обличчя-до-обличчя за допомогою планшета за стандартизованим опитувальником (CAPI). Польовий етап здійснено компанією New Image Marketing Group з 23 грудня 2022 по 12 січня 2023 року:

  • для дорослого населення України (66+)  обсяг вибірки склав 400 респондентів. 
  • для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у різних регіонах України  обсяг вибірки склав 200 респондентів.  

Контактна особа від ГО «Детектор медіа»: Юлія Збіцька, 050 681 0013, zbitska.dm@gmail.com.

Контактна особа від Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр»: Олена Марчевська, 096 332 8973, marchevskaolena@gmail.com.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны