5 продуктів, які можуть зменшувати відчуття тривоги
5 продуктів, які можуть зменшувати відчуття тривоги

5 продуктів, які можуть зменшувати відчуття тривоги

Якщо у вас часто бувають неспокійні думки або тривога, знайте, що ви в цьому не самотні. Проте, щоденне вживання певних продуктів може заспокоїти нерви та допомогти вашому тілу краще адаптуватися до стресу. 

Проте, щоб мінімізувати тривогу і підвищити свою витривалість, такі продукти та компоненти необхідно вживати регулярно. В Eat This, Not That! розповіли, на що слід звернути увагу у раціоні, щоб ефективно боротись із поганими думками та стресовими розладами. 

Чай з м’ятою 

Чай з м'ятою відомий своїми заспокійливими властивостями, завдяки вмісту антиоксидантів, які підтримують здоров'я мозку, борються з запальними процесами та знижують рівень окислювального стресу. Регулярне вживання м'ятного чаю може покращити загальне самопочуття та допомогти впоратися зі стресовими ситуаціями.

Яйця 

Яєчня на сніданок може допомогти знизити рівень стресу та боротись із перепадами настроюю. Яйця містять вітаміни B2, B6 і B12, що підтримують здоров'я нервової системи, а холін, який присутній в яйцях, сприяє здоров'ю мозку та покращує функцію пам'яті. Проте, якщо ви переймаєтесь про високий рівень холестерину, намагайтесь їсти до 4 жовтків на тиждень. 

Крекери з насіння льону 

Крекери з льону можуть допомагати знижувати рівень стресу та тривог завдяки вмісту омега-3 жирних кислот, які сприяють здоров'ю мозку та покращують настрій. Вони також багаті на магній, що відомий своїми заспокійливими властивостями. Крім того, льон містить клітковину, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, зменшуючи перепади настрою.

Хумус 

Хумус — це універсальний продукт, який здатен знижувати рівень стресу, завдяки своїм основним інгредієнтам: нуту, оливковій олії та часнику. Нут багатий на білки та клітковину, що сприяє стабілізації рівня цукру в крові, оливкова олія містить корисні жири, які підтримують здоров'я мозку, а часник містить антиоксиданти, що ефективно зміцнюють імунну систему.

Безлактозний знежирений кефір 

Безлактозний кефір містить пробіотики, які підтримують здорову мікрофлору кишечника, що пов'язано з поліпшенням настрою і зниженням рівня стресу. Він також багатий на білки, що допомагає стабілізувати рівень цукру в крові і зменшити тривожність. Такий продукт підходить абсолютно всім, а тому його легко включити до раціону. 

РанішеOBOZ.UA розповів, як кокосова олія може допомогти боротись зі стресом. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом