6 страв на сніданок, що допоможуть позбутись від жиру
6 страв на сніданок, що допоможуть позбутись від жиру

6 страв на сніданок, що допоможуть позбутись від жиру

Щоб схуднути, ідеальний сніданок повинен включати продукти, багаті поживними речовинами, з невеликою кількістю корисних вуглеводів для забезпечення організм енергією. Зокрема, цільні злаки або свіжі фрукти — це головні складові, що місять клітковину та білок, які допомагають зберігати почуття ситості на тривалий час. 

Експерти рекомендують включати до раціону фрукти або овочі, багаті на антиоксиданти, а також невелику кількість здорових жирів, наприклад, горіхів чи оливкової олії, для підтримки оптимального здоров'я та контролю ваги. В Eat This, Not That! поділились ідеями для сніданку, які допоможуть худнути. 

Середземноморський сніданок

Якщо ви шукаєте низькокалорійний сніданок, спробуйте середземноморську білкову страву. Цей сніданок містить огірки та помідори, що багаті клітковиною, круто зварені яйця, лаваш, а також хумус для забезпечення здоровими жирами. Таки сніданок тривалий час підтримує відчуття ситості.

Арахісове масло і желе

Арахісового масла з желе та йогуртом, це смачний сніданок для якого входить: знежирений простий грецький йогурт, порошкове арахісового масла, свіжий або заморожений червоний виноград, ванільний екстракт, рідка стевія та мелена кориця. Для приготування змішайте у мисці необхідні інгредієнти, додайте розрізаний виноград зверху та споживайте одразу після приготування. 

Зелений смузі

Смузі з високим вмістом клітковини та білка, сприяє посиленню відчуття ситості, що зменшує ймовірність переїдання через незадоволеність їжею. Щоб приготувати смузі, візьміть заморожений банан, шпинат, авокадо, ванільний протеїновий порошок, мигдалеве молоко та насіння чіа. Інгредієнти слід змішати у блендері з додаванням льоду та споживати негайно. 

Чорничні вафлі

Для приготування чорничних вафель вам знадобляться стакан замороженої чорниці, 1 столову ложку кокосової олії, 1 яйце, трохи сиру, 1 столова ложка порошку лушпиння подорожника, столова ложка веганського ванільного протеїнового порошку та розпушувач. Тісто з цих інгредієнтів треба запікати у вафельниці протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. 

Кіноа

Для приготування кіноа на сніданок вам знадобиться мигдальне молоко, вода, кіноа, вершкове масло, чорниця, полуниця, волоські горіхи, кориця та мед. Спочатку змішайте мигдальне молоко, воду та кіноа в каструлі, доведіть до кипіння і варіть, поки крупа не стане м'якою. Потім додайте вершкове масло, ягоди, горіхи і корицю, добре перемішайте. За бажанням, можна додати мед.

Білок і клітковина

Якщо у вас немає вільного часу, ви можете обрати 3 швидкі низькокалорійні продукти, що містять білок та клітковину. Зокрема, це можуть бути цільнозернові пластівці зі знежиреним молоком і свіжою чорницею, яблуко з мигдалевим маслом або груша з нежирним сиром. 

РанішеOBOZ.UA розповів, коли та чим саме слід снідати. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом