Атака по Києву та області: чим останній обстріл міста відрізняється від інших
Атака по Києву та області: чим останній обстріл міста відрізняється від інших

Атака по Києву та області: чим останній обстріл міста відрізняється від інших

У неділю, 30 червня, окупанти вдарили ракетами по Київській області. Внаслідок атаки постраждало троє осіб, одна з них - дитина. Про це повідомляє Telegram-канал Київської обласної військової адміністрації (ОВА).

 Зазначається, що постраждалі наразі перебувають в одній із районних лікарень області.

Люди отримали всю необхідну медичну допомогу. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано.

Однак внаслідок падіння уламків на території одного з районів області, пошкоджені три приватні будинки. Зокрема, вибиті вікна, двері, посічені стіни.

Також пошкоджено складське приміщення, низку адміністративних будівель, а також 16 транспортних засобів – автомобілі та мотоцикл.

На місці продовжують працювати оперативні служби.

Крім того, в результаті ворожого обстрілу пошкоджена пожежна частина.

«Ввечері 30 червня ворог в чергове атакував Київську область. В результаті ракетного удару пошкоджень зазнала будівля пожежно-рятувального підрозділу», - повідомляють надзвичайники.

 Вибуховою хвилею вибито скло та частково вікна, пошкоджено стелі. В момент удару рятувальники знаходилися в укритті, ніхто не постраждав.

Фото: ДСНС у Київській області

Також 30 червня, у Києві, в Оболонському районі, уламки російської ракети впали на житловий будинок. З багатоповерхівки евакуювали 10 мешканців.

Очільник КМВА Сергій Попко зауважив, що  ракетний удар по Києву відрізняється від численних останніх повітряних атак ворога по столиці України.

«Противник ударив не в темний час доби, не комбінованим чи масованим обстрілом. Не балістичною зброєю чи крилатими ракетами з бортів стратегічних бомбардувальників. Агресор випробовує нові тактики – він шукає влучний час, методи і засоби аби вразити Київ», – пояснив Попко.

Пожежу на 7 поверсі на площі 10 кв. м та на 8 поверсі на площі 25 кв. м ліквідовано о 20:27.

Шість осіб, серед них одна дитина 11 років, звернулись до медиків, з діагнозом гостра реакція на стрес. Одну літню жінку госпіталізували за її власним бажанням.

На місці події працюють 45 рятувальників та 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом