Білокрилка зникне з капусти: три найкращі народні засоби від шкідника
Білокрилка зникне з капусти: три найкращі народні засоби від шкідника

Білокрилка зникне з капусти: три найкращі народні засоби від шкідника

Для того, щоб запобіти появі білокрилки слід регулярно знищувати бур’яни. Також фахівці радять використовувати жовті клейкы пастки – це допоможе контролювати чисельність шкідників і проводити обробку щойно з’явилися дорослі комахи. Покоління білокрилки розтягнуті у часі, тож контролювати доведеться постійно. Одразу після виявлення білокрилки треба проводити обробку.

Серед методів боротьби з білокрилкою є й народні засоби. Але слід пам’ятати, що вони допоможуть тільки у тому випадку, якщо уражені невеликі площі.

Народні засоби від білокрилки.

Серед ефективних народних засобів проти білокрилки – часниковий настій.

«Він має різкий запах, який відлякує шкідників», - кажуть у Держпродспоживслужбі.

Для того, щоб приготувати цей настій необхідно подрібнити 10 головок часнику, помістити в каструлю і залити 5 літрами води. Після нетривалого настоювання ємність ставлять на плиту і варять 2 години на маленькому вогні. Потім відвар від білокрилки вимикають і він стоїть ще кілька годин під кришкою.

Перед застосуванням настій слід процідити. Обробку часниковим настоєм від білокрилки проводять кожні 7 днів.

Настій деревію – ще один народний засіб проти білокрилки. На кожен літр води знадобиться 100 г листя і пагонів деревію. Траву кладуть в емальований посуд заливають окропом, накривають кришкою і залишають, щоб настоювався на 2 дні. Цей засіб також треба процідити. Обробляють капусту від білокрилки – 1 раз на тиждень.

Народні засоби від білокрилки.

Відлякати білокрилку від капусти та інших овочів може й суміш, яку роблять зі 100 г подрібненого чи зеленого мила, яке додають в 1 л теплої води. Туди ж додають 25 г сухих чи 100 г пресованих дріжджів, перемішують і виливають у 10 л теплої води. Потім додають 1-1,5 л скипидару скипидар (терпентин, терпентинова олія). Все ретельно треба перемішати. Також для посиленої дії замість води можна використати відвар гіркого полину з 3-4 рослин.

Обприскування проводять через кожні 7-10 днів.

Обприскування проти білокрилки проводять в ранкові та вечірні години у суху погоду не менше ніж за 4-8 годин до опадів.

Останні новини України:

Гірше за колорадського жука: як врятувати капусту від білокрилки.

Як зберігати часник довго: найпростіші і найефективніші способи.

Трипс на огірках, помідорах і перцю: як захистити і врятувати врожай.

Источник материала
Поделиться сюжетом