Бойова міць бронетехніки ворога суттєво знизилась: як БпЛА змінили тактику ведення війни
Бойова міць бронетехніки ворога суттєво знизилась: як БпЛА змінили тактику ведення війни

Бойова міць бронетехніки ворога суттєво знизилась: як БпЛА змінили тактику ведення війни

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко пояснив 24 Каналу, кому БпЛА більше зіграли на руку.

Як дрони змінили тактику ведення бойових дій

Завдяки розвідувальним дронам українські оборонці отримали можливість раніше бачити противника у режимі онлайн – і вдень, і вночі. Якщо наші військові бачать ворога, то можуть його ефективно нищити шляхом об'єднаного вогневого впливу – гарматами, системами реактивного вогню, засобами БпЛА ударного типу дії, FPV-дронами, денними та нічними бомберами тощо.

Саме у зв'язку із застосуванням безпілотників вогнева міць легкоброньованої та броньованої техніки на полі бою знизилася в рази. Росіяни мають достатньо потужний розвинений напрямок БпЛА – як розвідувальний, так і ударний. Проте, на думку Юрія Федоренка, у російсько-українській війні дрони більше зіграли на руку Силам оборони України, ніж російській окупаційній армії.

Інколи здається, що противник має невичерпний ресурс броньованої та легкоброньованої техніки. Має можливості знімати з консервації, ремонтувати, виготовляти, проводити у відповідність до бойового застосування. FPV-дрони нам суттєво допомогли. Якби не було безпілотних систем, уявити бодай на кілька хвилин, на жаль, ситуація у війні була б зовсім іншою і не на користь України,
– наголосив Ахіллес.

Одна потрібно пам'ятати, що результат на фронті дає об'єднана робота. Найскладніші обов'язки падають на плечі наших інженер-саперів, піхотинців та штурмовиків. Інші підрозділи Сил оборони забезпечують те, щоб військові на першій лінії були максимально захищені. Тобто нищать артилерію та резерви ворога, намагаються збивати авіацію, яка натепер є достатньо загрозливою зброєю.

Зазначимо, що Україна запустила в серійне виробництвовласні далекобійні ударні дрони. Про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін. За його словами, безпілотники вже атакують стратегічні об'єкти агресора на відстані понад 1000 кілометрів.

Источник материала
Поделиться сюжетом