Буде краще: невже курс долара з 1 липня знизиться
Буде краще: невже курс долара з 1 липня знизиться

Буде краще: невже курс долара з 1 липня знизиться

Якою була ситуація на минулому тижні

Банкірка Анна Золотько у коментарі 24 Каналу зазначила, що минулого тижня котирування з понеділка по п’ятницю знаходилися у відносно вузькому коридорі 40,40 – 40,65 гривні за долар. При цьому, обсяг інтервенцій регулятора скоротився.

Анна Золотько

Директор департаменту казначейських операцій Unex Bank

Так сталося здебільшого за рахунок трохи більшого, ніж зазвичай, обсягу пропозиції наприкінці місяця, коли потреба бізнесу у гривневій ліквідності для сплати податків та зарплат зростає.

Обсяг інтервенцій НБУ скоротився ще на 52 мільйони доларів. У кінці червня цей показник сягнув 670,9 мільйона доларів.

Амплітуда коливань курсу на готівковому ринку була ще меншою. Протягом тижня вартість долара тут не виходила за межі діапазону 40,75 – 40,85 гривні за долар, що пояснюється дещо пригніченим попитом на валюту з боку населення наприкінці місяця,
– уточнює Золотько.

Що буде з доларом на цьому тижні

Цього тижня Золотько прогнозує пожвавлення попиту у готівковому сегменті. На думку банкірки, так станеться через настання періоду сплати українцям зарплат.

На мою думку, протягом тижня курс продажу долара на готівковому ринку коливатиметься в межах діапазону 40,70 – 41,20 гривень за долар,
– уточнює банкір.

Золотько уточнює, що спекулятивно налаштовані учасники ринку спробують підняти вартість долара. Водночас імовірність реалізації плану подолання психологічної позначки (41 гривня за долар), банкір оцінює як невелику.

Теги по теме
курс валют
Источник материала
Поделиться сюжетом