Чи вилучатимуть в українців автівки на потреби ЗСУ: відповідь Міноборони
Чи вилучатимуть в українців автівки на потреби ЗСУ: відповідь Міноборони

Чи вилучатимуть в українців автівки на потреби ЗСУ: відповідь Міноборони

З 18 травня в українців можутьвідбирати автомобілі на потреби армії. Задля цього МВС надасть військкоматам дані щодо автомобілів у власності підприємців та громадян.

У громадян забиратимуть авто, але є умова

У Міноборони заявили, що виконання військового-транспортного обов'язку передбачатиме можливість залучення для потреб ЗСУ автомобільної та спеціальної техніки, яка належить на праві власності центральним та місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, установам і організаціям, а також громадянам.

Водночас у відомстві уточнили, що не підлягає передачі ЗСУ та іншим військовим формування транспортний засіб громадянина у разі відсутності у нього права на інші транспортні засоби. Це означає, що у звичайних українців, які володіють лише однією машиною, забрати її не можуть.

Передбачається, що обсяги і типи автомобілів, які потребують військові, буде визначати так званий Мобілізаційний план України на основі поданих військкоматами норм. Так, наприклад, якщо військкомат певної області вирішить, що їхнім формуванням потрібно 3 тисячі автівок, то саме таку кількість заберуть з підприємств та звичайних громадян.

Крім того, ці транспортні засоби не можна відправляти за кордон, а також за межі інших областей, продавати чи перереєстровувати.

Власники тимчасово вилучених транспортних засобів зможуть їх отримати протягом 30 календарних днів із моменту оголошення демобілізації.

Теги по теме
Транспорт Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом