Фарадж заперечує симпатії до "небезпечного" Путіна
Фарадж заперечує симпатії до "небезпечного" Путіна

Фарадж заперечує симпатії до "небезпечного" Путіна

Лідер британської євроскептичної партії Reform UK Найджел Фарадж заявив, що твердження про його симпатії до Володимира Путіна – це "російська містифікація".

Про це він сказав в етері телеканалу Sky News.

Фарадж ухилився від прямої відповіді на питання про своє ставлення до Путіна, заявивши, що Лейбористська і Консервативна партії "стурбовані" його позицією стосовно війни в Україні.

"Я був проти війни в Іраку. Я вважав абсолютно божевільним вторгнення в Лівію. Десять років тому я стояв у Європейському парламенті і казав: "Ви даєте небезпечній людині привід відправити свій народ на війну". Я сказав, що в Україні буде війна", – сказав євроскептик.

Він додав, що вважає Путіна "дуже, дуже небезпечною і небезпечно розумною людиною".

"Я повністю і абсолютно ненавиджу те, що він зробив в Україні. Але я був далекоглядним. Я бачив, що це станеться", – зазначив Фарадж.

Лідер Reform UK також відкинув повідомлення про можливе втручання Росії у британські вибори на його боці.

Найджел Фарадж в останні дні зробив низку скандальних заяв про Путіна та Україну, зокрема про те, що це нібито Захід спровокував повномасштабне російське вторгнення, або що Україні слід подумати про мирні переговори з Росією, щоб "не втратити всіх молодих чоловіків".

Як відомо, партія Найджела Фараджа суттєво наростила рейтинг перед парламентськими виборами у Британії, хоча через особливості виборчої системи їй не прогнозують значної кількості мандатів.

Джерело: Європейська правда

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом