Карта бойових дій в Україні станом на 2 липня 2024 року
Карта бойових дій в Україні станом на 2 липня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 2 липня 2024 року

Протягом доби противник завдав по території України чотири ракетні удари (із застосуванням шести ракет), 33 авіаційні удари (зокрема, 50 КАБами) та 433 удари дронами-камікадзе, вчинив 3072 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах з артилерії та інших типів озброєння.

мапа: ISW

Новини війни в Україні

Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найгарячіше було на Сіверському та Покровському напрямках. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів агресора та знищують його особовий склад і техніку. 

На Харківському напрямку

Російські окупанти 11 разів силкувалися штурмувати оборонні рубежі в районі Глибокого, Липців і Вовчанська. Тривають чотири бойові зіткнення. Ситуація під контролем наших військ.

мапа: deepstate

На Куп’янському напрямку

Ворог 17 разів атакував наші позиції. Успішно відбито штурмові дії поблизу населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане і Стельмахівка. Неподалік Синьківки продовжуються три боєзіткнення.

мапа: deepstate

На Лиманському напрямку

Російські війська вчиняли також 17 атакувальних спроб – поблизу Греківки, Невського і Макіївки. П’ять боїв тривають.

мапа: deepstate

На Сіверському напрямку

Зафіксовано 19 штурмових дій росіян. Локації бойових зіткнень – Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Спірне, Виїмка, Верхньокам’янське. У районі останнього два бої продовжуються. Загарбники отримують гідну відсіч.

мапа: deepstate

На Краматорському напрямку

Наші війська зупинили п’ять атак противника у районах Нового та Кліщіївки. У Новому, на напрямку Часового Яру, одне боєзіткнення ще не закінчене.

мапа: deepstate

На Торецькому напрямку

Росіяни намагалися 19 разів вклинитися в наші оборонні рубежі біля населених пунктів Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк. Відбито 16 атак, три ще тривають.

мапа: deepstate

На Покровському напрямку

Від початку доби відбувалися 44 штурмові дії росіян. І надалі триває відбиття 14 атак поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Новоселівка Перша, Євгенівка, Сокіл, Восход, Нетайлове.

Росіяни платять велику ціну за спроби просуватися на Покровському напрямку. Втрати противника з початку доби тут становлять: в особовому складі, безповоротні – 109 окупантів, санітарні - 181, ще декілька осіб узято в полон. Знищено один танк росіян, по одній БМП та МТ-ЛБ, два бронеавтомобілі «Тигр», два авто й одне багі, чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також одну гармату. Серед пошкодженої техніки ворога – танк, гармата, 120-мм міномет і чотири авто.

мапа: deepstate

На Курахівському напрямку

Загарбники намагалися сім разів просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка, однак безуспішно.

мапа: deepstate

На Времівському напрямку

Відбувалося вже 10 ворожих атак в районах Водяного й Урожайного. Відсіч однієї штурмової дії ще триває. Сили оборони контролюють ситуацію.

На Оріхівському напрямку

Зазнали невдачі дві атаки противника в бік Роботиного і Новоданилівки.

мапа: deepstate

На Придніпровському напрямку

Окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі вісім атак росіян сьогодні успіху не мали.

Источник материала
Поделиться сюжетом