Країна НАТО створила нові війська, аби дати відсіч Росії
Країна НАТО створила нові війська, аби дати відсіч Росії

Країна НАТО створила нові війська, аби дати відсіч Росії

Іспанія перекинула солдатів до Словаччини у рамках зусиль Північноатлантичного альянсу проти Росії. Про це пише видання ABC. У створеному Мадридом «багатонаціональному батальйоні» є словенські, словацькі чеські та португальські військові.

Понад 780 іспанських солдатів із 300 транспортними засобами вже від сьогодні братимуть участь у місії стримування НАТО.

«Разом із зусиллями НАТО присутність Іспанії на східному фланзі альянсу зростала у геометричній прогресії. Останній крок – це розгортання в Словаччині контингенту Іспанії, що складається з більш ніж 700 солдатів», – повідомило видання.

Як додали журналісти ABC, з початку війни в Україні НАТО збільшило свою військову присутність на кордоні з Росією. Мета полягає в тому, щоб продемонструвати м’язи та відмовити диктатора Володимира Путіна від будь-якої мрії про напад на країну-союзницю НАТО.

Раніше стало відомо, що Іспанія надіслала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot. Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні «Раммштайн» у травні заявила, що Patriot є частиною «важливої партії», доставленої в червні цього року.

Источник материала
Поделиться сюжетом