Майкл Джексон залишив по собі понад пів мільярда доларів боргу
Майкл Джексон залишив по собі понад пів мільярда доларів боргу

Майкл Джексон залишив по собі понад пів мільярда доларів боргу

Американський співак Майкл Джексон на момент смерті у 2009 році мав боргів на понад 500 мільйонів доларів. Це стало відомо із судових документів вищого суду округу Лос-Анджелес США, пише The Guardian.

У документах йдеться про те, як «найбільш значні активи» Джексона були піддані «боргам і претензіям кредиторів на суму понад $500 млн, причому на частину боргу нараховувалися відсотки за надзвичайно високими процентними ставками, і деяка заборгованість у дефолті».

Король попмузики помер 25 червня 2009 року у віці 50 років. Напередодні він планував розпочати свій концертний тур This Is It. Він проковтнув смертельну дозу сильного хірургічного анестетика пропофолу від свого особистого лікаря Конрада Мюррея, якого пізніше визнали винним у ненавмисному вбивстві та засудили до чотирьох років ув’язнення.

На момент смерті артист був винен промоутеру туру AEG $40 млн. Цю суму повернули через суд коштом майна Джексона. Після смерті проти співака подали судові позови за кордоном та в деяких штатах, зокрема у Каліфорнії. Загалом кредитори подали проти Джексона 65 претензій, спірні питання вдалося врегулювати або поза судом, або через суд.

Позивачі також попросили, щоб їхні адвокати отримали відшкодування з майна Джексона за юридичні послуги у 2018 році. 

Як зазначає Los Angeles Times, бухгалтер пояснив, що Джексон витрачав непомірні гроші на коштовності, хоча він також купував предмети мистецтва, меблі та подарунки, а також подорожував і жертвував гроші на благодійність. Крім того, Служба внутрішніх доходів США заявила, що маєток Джексона заборгував державі 700 мільйонів доларів податків і штрафів.

Источник материала
Поделиться сюжетом