Maserati GranCabrio Folgore присвятили вину Tignanello
Maserati GranCabrio Folgore присвятили вину Tignanello

Maserati GranCabrio Folgore присвятили вину Tignanello

Італійська компанія Maserati присвятила півстолітньому ювілею вина Tignanello свою новітню версію електричного кабріолета GranCabrio Folgore.

Щоб відсвяткувати 50-річчя Tignanello, одного з найвпливовіших червоних вин, який випередив свій час, Maserati створила індивідуальну версію Fuoriserie свого останнього витвору GranCabrio Folgore. Унікальний екземпляр створений спеціально для компанії Marchesi Antinori та буде проданий на аукціоні 14 липня у Каліфорнії на фестивалі Arts for All Gala у долині Напа – одному з провідних благодійних заходів у галузі мистецтва у США.

Marchesi Antinori є одним із символів Італії. Ця компанія протягом понад 600 років із покоління в покоління передає майстерність виноробства. Індивідуальність та багатовікові традиції зробили італійську виноробню однією з найкращих компаній у світі, а продукція брендів Marchesi Antinori та Tignanello відображає почуття та пристрасть, які завжди характеризували італійський дух.

Щоб створити автомобіль, що втілює характеристики та цінності Marchesi Antinori та Tignanello, компанія Maserati досліджувала унікальність, що оточує історію цього вина, і віддала шану флорентійській родині виноробів за допомогою квітів, відтінків, інноваційних матеріалів та вишуканої ремісничої майстерності. деталі, які роблять GranCabrio Folgore Tignanello одою престижному винограднику Тіньянелло та 50-річчю цього вина.

/

Кабріолет GranCabrio Folgore Tignanello забарвлений у спеціально створений для машини колір металізованої емалі Terra di Tignanello. Він являє собою насичений каштановий відтінок, натхненний ґрунтом виноградника, зігрітий мідно-бордовим відтінком, що нагадує центральні частини барик (дубових бочок) Тіньянелло. Колісні диски, гальмівні супорти та тканина м’якого верху – чорні, а фірмові емблеми та декор – пофарбовані у колір міді.

Сидіння оздоблені шкірою, прикрашеною ребристим переплетенням із різних матеріалів сріблястого та бордового кольору, виготовленим з Vegea, інноваційної рослинної тканини, отриманої з винограду. Малюнок нагадує візерунок рядів виноградників на пагорбі Тіньянелло і скелями Альбарезе серед них. Тканина Vegea виглядає та відчувається як шкіра, і вона вперше використовується в автомобілях Maserati.

Для оздоблення дверей використовуються декоративні вставки з темного бріара (вересу) з лазерним гравіюванням. Елегантна вишивка на підголівнику поєднує тризуб Maserati з однією з візитних карток Тіньянелло: сонцем, що тривалий час був відмінною рисою етикетки на пляшках Tignanello. Той самий символ вигравіюваний на центральному тунелі разом із датами 1971–2021: 50-річному періоду з моменту появи цього вина на ринку й до останнього сучасного врожаю.

Нагадаємо, що електричний кабріолет Maserati GranCabrio Folgore дебютував навесні цього року. Технічний він повністю повторює купе Gran Turismo Folgore. Він має 800-вольтову електросистему і три тягові електромотори – два на задній осі і один на передній. Сумарна віддача – 829 к.с. та 1350 Нм. Цього вистачає, щоб розігнати кабріолет до 100 км/год за 2,8 секунди та досягти максимальної швидкості 290 км/год. Тягова батарея місткістю 92,5 кВтг забезпечує запас ходу від 419 до 447 км (за циклом WLTP) залежно від режимів руху.

Источник материала
Поделиться сюжетом