Михайло Шейтельман розповів, як вирішити проблему з українською енергетикою до зими
Михайло Шейтельман розповів, як вирішити проблему з українською енергетикою до зими

Михайло Шейтельман розповів, як вирішити проблему з українською енергетикою до зими

Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, Зеленський під час свого виступу щодо початку переговорів України з ЄС щодо вступу назвав наступні напрямки нашої роботи. Перше, розповідає експерт, це продовження військової допомоги, друге – це захист українського неба, постачання ППО, третє – арешт російських активів.

«Росіяни, до речі, у них вперше з'явилися статті, хтось із Мінфіну рф заявив, що давайте ставитися до цих грошей уже як до втрачених, нам їх точно не повернуть. Це про ці 300 млрд, вони, звичайно ж, дістануться Україні, це вже очевидно», - наголошує Михайло Шейтельман.

Четвертий пункт, продовжує він, – це енергетика. До того ж, пояснює експерт, якщо росії вдасться досягти переваги завдяки знищенню енергетики, це стане частиною військових доктрин по всьому світу, тобто так воюватимуть усі, як якісь неандертальці. Тож, констатує він, для нас єдиний порятунок узимку – це отримання енергетики з Європи.

«Це буде повністю аналогічна історія. Ну, наприклад, ми не виготовляємо бензин, ми не виготовляємо паливо на території України, бо росіяни розбомбили всі НПЗ, це легка мета – розбомбити НПЗ, ми вже їхні НПЗ без усяких бомбардувальників поступово випалюємо. Ми ж не стали будувати нові НПЗ під час війни, ми розуміємо, що їх розбомблять так само, ми просто отримуємо весь бензин із Європи. Ми не стали будувати заводів із виробництва снарядів прямо на території України, ми збудували на території Польщі, звідти отримуємо снаряди. Ну, ось треба якось розібратися з енергетикою», - пояснює Михайло Шейтельман.

Источник материала
Поделиться сюжетом