Можете нашкодити собі: яку воду не можна пити під час прийому їжі
Можете нашкодити собі: яку воду не можна пити під час прийому їжі

Можете нашкодити собі: яку воду не можна пити під час прийому їжі

Існує думка, що пиття води під час їжі може негативно вплинути на процес травлення. Главред з'ясував, чи можна запивати їжу та, чим це робити найкраще.

Багато людей вважає, що запивати їжу водою або іншими напоями не рекомендується черезряд причинпов'язаних із травленням та загальним здоров'ям. Главред з'ясував, чи можна запивати їжу водою.

Чому не можна запивати їжу

Доктор Руслана Борисенкова у відео на власному YouTube каналі зазначає, що є люди, які кажуть, що можна пити воду, і люди, які кажуть, що абсолютно не можна пити воду перед прийомом їжі і під час прийому їжі.

"Їхніми доводами є те, що коли ми їмо, виробляється шлунковий сік, виробляється соляна кислота, але коли ми запиваємо їжу, то таким чином ми знижуємо концентрацію цього шлункового соку, ми його розводимо. Це приводить свою чергу до того, що їжа помаліше перетравлюється, що вона більше і надовше затримується в нашому шлунку, розтягує наш шлунок. Це приводить до здуття живота, це може призвести своєю чергою до поганого засвоєння їжі і навіть до збільшення ваги тіла. Є люди, які з цим не погоджуються", - вказує вона.

Дивіться відео про те, чому не можна запивати їжу:

Чи можна пити воду під час прийому їжі

Нутриціолог Галина Незговорова в ефірі Radio NV наголосила, що невеличкими ковточками під час їжі можна пити воду.

"Це ніяким чином не вплине на процес перетравлювання їжі. Це міф", - вказує вона.

Хто така Галина Незговорова?

Галина Незговорова – дієтолог, гастроентеролог, нутриціолог, лікарка вищої категорії, яка має стаж роботи майже 30 років.

Лікарка проводить консультації і діагностику при порушеннях обміну речовин. Займається лікуванням хвороб шлунково-кишкового тракту – виразкової хвороби, гастриту, панкреатиту, нирок тощо.

Скільки води потрібно пити в день

Експерт із харчування наголошує, що людина повинна випивати води з розрахунку 30 мл на 1 кілограм маси тіла.

"Тобто десь приблизно 1,5 літра має бути у дорослому людини раціонні харчування водичкою. Воду ми маємо пити впродовж дня невеличкими ковточками, щоб випити таку кількість, але не за один раз.... Чай, кава, соки рахуються, вода має бути в чистому вигляді", - сказала вона.

Чому не можна запивати їжу чаєм

Галина Незговорова додає, що бажано не пити під час прийому їжі такі напої як чай або кава.

"Краще їх такі напої залишити через годинку, наприклад, випити. А краще запити легким відваром шипшини, ромашки, чи якимось трав'яним чаєм або чистою водичкою", - радить вона.

Дивіться відео про те, чому не можна запивати їжу чаєм:

Якими напоями можна запивати їжу

Блогер та експерт із здоров'я Марина Дяченко у відео власного YouTube каналу радить запивати їжу виключно напоями, які не місять у своєму складі цукру.

"Перше це узвар. Бажано без цукру. Це компоти сухофруктів, які мають кислотність, яка не розбавить ваш шлунковий сік. Також можна пити журавлиний морс або сік без цукру. Також можна все ж таки запивати їжу водою з великою кількістю лимона", - радить вона.

Дивіться відео про те, якими напоями краще запивати їжу:

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом