На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» відбудували 63 багатоквартирні будинки
На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» відбудували 63 багатоквартирні будинки

На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» відбудували 63 багатоквартирні будинки

У Київській області у межах програми «ВідновиДІМ», що реалізується за сприяння Фонду енергоефективності, відновили 63 багатоквартирні будинки, роботи у ще 49 завершать найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Микола Бойко.

За його словами, за півтора року дії програми вже повністю завершені роботи з відбудови 63 пошкоджених багатоповерхівок, ще 49 будинків завершать найближчим часом.

Загалом у Бучанському районі до відновлення в рамках програми прийнято 140 будинків, зокрема, 123 будинки в Ірпені, вісім — в Бучі, два — в Макарові, шість — в Гостомелі та один будинок у Софіївській Борщагівці.

За умовами Програми учасникам програми надається грант у розмірі 100% вартості матеріалів і робіт. Мова йде про заміну або ремонт пошкоджених вікон, балконів та зовнішніх дверей, ремонт фасадів та покрівель, пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж, відновлення внутрішнього оздоблення в під’їздах, а також встановлення пандусів та підйомників для маломобільних груп населення.

«Програма «ВідновиДІМ» — це можливість для співвласників багатоквартирних будинків оперативно відбудувати власні оселі, не чекаючи включення до інших програм з відновлення. В результаті власники отримають відремонтовані, сучасні та енергомодернізовані будівлі, не витрачаючи кошти на роботи та матеріали, оскільки це фінансується Фондом», - зауважив Бойко.

«ВідновиДІМ» - це грантова програма, яку реалізують коштом Європейського Союзу та України. Учасниками Програми можуть бути ОСББ, що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».

За умовами Програми Фонд надає її учасникам грант на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості матеріалів і робіт. В рамках Програми можна виконати такі роботи, як заміна або ремонт пошкоджених віконних блоків, балконних та зовнішніх дверей, ремонт пошкоджень фасадів та покрівель, пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж, відновлення внутрішнього опорядження в під’їздах, а також встановлення пандусів та підйомників для маломобільних груп населення.

Як повідомляв Укрінформ, на початок травня Агентство ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) разом із партнерами відремонтували 90 приватних будинків в Бородянській громаді та встановили 10 модульних будинків.

Загалом, УВКБ ООН встановило вже 85 модульних будинків у Київській області. Також Управління верховного комісара ООН у справах біженців провело ремонтні роботи у понад 2500 пошкоджених внаслідок війни будинках у регіоні.

Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны