На Полтавщині судитимуть організатора злочинної групи, яка незаконно привласнила близько 95 гектарів землі
На Полтавщині судитимуть організатора злочинної групи, яка незаконно привласнила близько 95 гектарів землі

На Полтавщині судитимуть організатора злочинної групи, яка незаконно привласнила близько 95 гектарів землі

До суду скеровано обвинувальний акт відносно 50-річного ексчиновника, який організував злочинну групу, та його 38-річної співвиконавиці. Спільникам вдалося незаконно зареєструвати та привласнити 28 земельних паїв, що перебували в комунальній власності Кобеляцької міської тергромади. Завдана державі шкода перевищує 4,2 мільйона гривень. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Нагадаємо, схему земельних махінацій викрили слідчі поліції Полтавщини спільно з СБУ, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури. Встановлено, що спільники підробляли бланки державних актів на право приватної власності на землю, використовуючи анкетні дані підставних осіб, архівні рішення сільських рад ще початку 2000-х років, а також номери вже зареєстрованих актів.

Після оформлення технічної документації та внесення відомостей до відповідних державних реєстрів організатор та його довірені особи укладали з фіктивними власниками паїв нотаріально засвідчені угоди купівлі-продажу.

Євген Рогачов прокоментував: «Організатору та співвиконавиці злочинної групи повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому в умовах воєнного стану організованою групою, в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України), а також у підробленні та використанні офіційних документів (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 358). Обвинувальні акти відносно фігурантів скеровані до суду».

Правоохоронці встановили причетність до незаконних оборудок ще чотирьох осіб, які виконували ролі співвиконавців та пособників. Трьом з них суд призначив п’ять років позбавлення волі, звільнивши від відбування основного покарання з випробуванням на 2 роки на підставі ст. 75 КК України.  Матеріали кримінального провадження відносно ще одного пособника злочинної групи розглядаються у суді.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За інформацією Слідчого управління ГУНП)

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом