На сході Китаю через потужні зливи евакуювали понад 190 тисяч людей
На сході Китаю через потужні зливи евакуювали понад 190 тисяч людей

На сході Китаю через потужні зливи евакуювали понад 190 тисяч людей

У провінції Аньхой на сході Китаю через загрозу масштабних паводків і сходів ґрунту, викликаних сильними дощами, до безпечних місць евакуювали більше 195 тисяч місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на місцеву владу повідомляє CGTN.

За даними метеорологів, за останню добу, відколи проливні дощі накрили більшу частину провінції Аньхой, у регіоні в середньому зафіксовано від 100 мм до 255 мм опадів.

Найбільше шкоди зливи завдали округам і районам із населенням понад 811 тисяч уздовж річки Янцзи, найдовшої річки Євразії, де висока вода, серед іншого, зруйнувала низку важливих автодоріг та мостів, залишивши окремі населені пункти без автомобільного сполучення з рештою регіону.

Синоптики прогнозують, що сильні дощі триватимуть на більшій частині провінції і впродовж понеділка, та попереджають місцевих жителів про необхідність зберігати пильність і дослухатися вказівок влади і надзвичайників.

У річці Янцзи рівень води на її ділянці в Аньхой перевищив усі попереджувальні позначки і продовжує зростати, а в нижній частині річки зафіксовано підйом рівня до небезпечних 20 метрів. Через зливи також до небезпечного показника підскочив рівень води ще в 19 річках.

Міністерство фінансів КНР повідомило, що центральний уряд виділив 45 мільйонів юанів (близько $6,3 мільйона) на відновлення зруйнованих повенями доріг у постраждалих від злив східних провінціях Аньхой, Хубей, Хейлунцзян та міста центрального підпорядкування Чунцин.

Раніше центральний уряд виділив загалом 105 млн юанів (приблизно $14,7 млн) на першочергові заходи з відновлення доріг для забезпечення автомобільного руху в ще семи провінціях на сході Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, в італійському регіоні П’ємонт та автономній області Валле-д’Аоста, що на північному заході Італії, через сильні зливи сталися зсуви ґрунту, місцева влада розпочала евакуацію населення.

Фото: CFP

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом