Найцікавіша ціль для БпЛА: Сили оборони уразили ворожий тепловоз біля Токмака на Запоріжжі
Найцікавіша ціль для БпЛА: Сили оборони уразили ворожий тепловоз біля Токмака на Запоріжжі

Найцікавіша ціль для БпЛА: Сили оборони уразили ворожий тепловоз біля Токмака на Запоріжжі

Безпілотник влучив у двосекційний тепловоз типу 2ТЕ116 завдовжки в 36 метрів та завважки 276 тон. Ураження тепловоза сталося поблизу тимчасово окупованого Токмака, який є складовою важливого залізничного коридору окупантів з Донбасу до Криму, повідомили в Defense Express.

Бійці підрозділу БпЛА "Роніни" зі складу 56-ої окремої механізованої бригади уразили, можливо, найбільш незвичайну ціль для українських FPV-дронів у цій війні – тепловоз, який вів ешелон із паливом. Про це пише Defense Express.

Ураження ешелону сталося на відстані майже 30 кілометрів від поточної лінії боєзіткнення поблизу тимчасово окупованого Токмака, який своєю чергою є складовою важливого залізничного коридору окупантів з Донбасу до Криму..

"Такий показник дальності також можна вважати своєрідним рекордом", — пишуть аналітики Defense Express.

Безпілотник влучив у двосекційний тепловоз типу 2ТЕ116 завдовжки в 36 метрів та завважки 276 тон.

"Ці габаритні характеристики роблять уражений тепловоз не тільки найбільш незвичайною, але й найбільш крупною ціллю рашистів, по який поцілив наш FPV-дрон", — ззазначають аналітики.

Вони додають, що розвиток подій міг мати 2 варіанти — БпЛА міг поцілити в тепловоз, але це могло не дати жодного результату, так і пошкодити його, що могло призвести до його несправності і ускладнити подальший рух залізничного ешелону з паливом.

"Однак самого цього епізоду цілком достатньо для двох важливих висновків. Перший – безпілотні спроможності Сил оборони України збільшились у тій мірі, яка дозволяє влучати по рухомим цілям на дистанції 20-30 кілометрів від лінії фронту. Другий – російські окупанти для забезпечення своєї логістики активно експлуатують залізничний "коридор" з Донбасу до Криму, що вносить цю магістраль до переліку пріоритетних цілей", — резюмували у Defense Express.

Російський тепловоз 2ТЕ116 із ешелоном палива

Нагадаємо, що 1 липня повідомлялося, що в районі Вовчанська "кадирівці"розбіглися під час перезмінкиЗСУ, бо злякалися, що буде "накат".

Раніше повідомлялося, що ЗС РФпросунулися біля низки населених пунктів на Донбасі. Вони продовжили атаки біля Торецька та біля Південного і Північного.

Источник материала
Поделиться сюжетом